Kâni Karaca’nın hiç yayınlanmamış icralarını kaçırmayın

Kâni Karaca’nın hiç yayınlanmamış icralarını kaçırmayın

Türk musikisinin büyük icracısı, hâfız, mevlidhan Kâni Karaca Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen sergi ile anılıyor. 28 Şubat’a kadar görülebilecek sergiye özel oluşturulan ses enstalasyonunda ise sanatçının bugüne kadar hiç yayınlanmamış Murat Bardakçı arşivinden özel icraları izleyici ile buluşuyor.

Türk musikisinin icracısı, hâfız, mevlidhan ve ses sanatkârı Kâni Karaca, Fatih Belediyesi tarafından Nusret Çolpan Sanat Galerisi’nde düzenlenen ‘Karanlıkta Bı̇r Sadâ; Kâni Karaca’ sergisiyle anılıyor.

Açılışı 28 Ocak’ta gerçekleştirilen sergide; Kâni Karaca’nın kendi ifadeleriyle hayat hikâyesi, hakkında söylenenler ve yazılanlar, bugüne kadar yayınlanmış ve tespit edilebilen plak, CD ve kasetleri, çeşitli özel eşyaları, hayatının çeşitli dönemlerindeki fotoğrafları yer alıyor.

Küratörlüğünü Mehmet Güntekin’in yaptığı sergi açılışına Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yanı sıra sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Sergi açılışında konuşan Turan, şu ifadeleri kullandı:

‘Kâni Karaca, bizim kuşağın da dahil olmak üzere uzunca bir dönem genç nesillere, tüm dünyaya ve Türkiye’ye klasik ve dini musikimizi tanıtan lezzetini tattıran bir isimdir. Keyifle gezilecek çok güzel bir sergi oldu.”

Sanatçının eserlerinden oluşan bir konsere de imza atılan sergide; özel bir bölümde oluşturulan ses enstalasyonu ile Kâni Karaca’nın bugüne kadar hiç yayınlanmamış Murat Bardakçı’nın arşivinde yer alan çok özel icraları, izleyici ile buluşuyor. Sergi, 28 Nisan’a kadar görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN