Kırım Tatar’larına Rus zulmü

Kırım Tatar’larına Rus zulmü

Kırım’ı ilhakı sonrası bölgede zulmünü artıran Rusya kültür hafızasını da yok etmeye çalışıyor. Kırım Tatar şarkıcı Camala, Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından arananlar listesine girdi. Eurovision 2016 birincisi Camala, Rusya’da ulusal nefreti yaymakla suçlandı.

İşgalci Rusya, Kırım Tatar kökenli Ukraynalı şarkıcı Camala’yı arananlar listesine ekledi. Rusya propaganda basınından TASS ve Ria Novosti, 20 Kasım 2023’te sanatçının Rusya İçişleri Bakanlığının radarına girdiğini kaydetti. Asıl ismi Suzan Jamaladinova olan şarkıcı, ‘ulusal nefrete dayalı olarak Rus ordusuna karşı sahtekarlık yapmakla’ suçlandı. Camala’nın işgalci Rus ordusunun 2022 yılının Nisan ayında Ukrayna’nın Buça kentinde imza attığı vahşeti sosyal medyada anlatması sebep olarak gösterildi. Ukrayna’dan Eurovision 2016’da birinci çıkan Kırım Tatar şarkıcı Camala, her platformda Rusya’nın Kırım’a yönelik işgalini kınıyor. Nisan ayında Camala’nın Rusya’ya 50 yıl girişine yasak getirilmişti.

CAMALA ‘EMOJİ’ İLE YANIT VERDİ

Bir finansman ve farkındalık artırma turu kapsamında Avustralya’da olduğu ifade edilen Camala, Rusya’nın kendisini arananlar listesine almasına Instagram hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Sydney’deki ünlü opera binasının önünde bir fotoğrafını paylaşan Camala, bu fotoğrafın üzerine yüzünü kapatan (facepalm) emoji yerleştirdi. Kasım ayında ise Rusya’da bir mahkeme Camala hakkında gıyabında tutuklama kararı verdi. ‘Camala’ adıyla bilinen Susana Cemaleddinova’ya yönelşk Rusya kararı sonrası sosyal medyadan “Camala’nın şeref madalyası hayırlı olsun!” payhlaşımları yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN