Kısıtlama akşamlarına ‘Binbir Gece’ film şöleni

Kısıtlama akşamlarına ‘Binbir Gece’ film şöleni

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 40. İstanbul Film Festivali’nde yarışma filmlerinin gösterimi çevrimiçi platformda başladı. 30 Mayıs’a kadar devam edecek program kapsamında üç bölümde yapımlar izleyiciyle buluşacak. Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alan 13 film arasında ‘Sürgünde Bir Yıl’, ‘Mozaik’, ‘Mamaville’ ve ‘Birbir Gece’ gibi yapımlar online olarak izlenebilecek.

Dünyayı sarsan ve 1.5 yılı geride bırakan küresel pandeminin olumsuz yansımalarından en çok etkilenen sektörlerden biri de sinema oldu. Programlar iptal edildi, gösterimler ertelendi. Türkiye’de de salgın önlemleri kapsamında kapılarına kilit vuran sinemaların eksikliğini çevrimiçi platformlarda düzenlenen festivaller aratmıyor. Bu kapsamda beyazperde tutkunlarına bir güzel haber de İstanbul Kültür Sanat Vakfı’ndan geldi.

İKSV’nin bu yıl 40’ıncı kez düzenlediği İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Belgesel Yarışması 20-30 Mayıs tarihlerinde çevrimiçi gerçekleştiriyor. Yarışmalara katılan filmlerin biletleri, yalnızca passo.com.tr/tr üzerinden genel satışa açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlenen İstanbul Film Festivali kapsamında, 32’nci kez Anadolu Efes’in katkılarıyla gerçekleştirilen Türkiye Sineması (Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması) bölümünde yarışan belgesel ve kısa filmlerin gösterimleri, 30 Mayıs’a kadar devam edecek.

Filmler, filmonline.iksv.org’da izleyiciyle buluşacak. Ulusal Kısa Film Yarışması’nda 13 film yer alıyor. Yarışmanın jüri üyeleri, oyuncu ve yapımcı Nazlı Bulum, yönetmen Engin Erden ve sinema yazarı Selin Gürel. İki bölüm olarak gösterime açılan Ulusal Kısa Film Yarışması filmleri, üçer gün boyunca izlenebilecek. Jürinin seçeceği En İyi Kısa Film, Anadolu Efes tarafından 5 bin TL ile ödüllendirilecek.

Ulusal Kısa Film Yarışması kapsamında şu filmler gösterime girecek: Suçlular / Serhat Karaaslan, Oğlago / Efe Öztezdoğan, Cengiz / Haydar Taştan, Sürgünde Bir Yıl / Malaz Usta, Cemile / Belkıs Bayrak, Mozaik / Mosaic / İmge Özbilge, Sine Özbilge, Akıntı / Arda Ekşigil, Mamaville / Irmak Karasu, Lâl / Gökalp Gönen, Seval / Ahmet Keçili, Binbir Gece / Alf Leila Wa Leila / Mahsum Taşkın, Çamaşır Suyu / Büşra Bülbül, Susam / Sami Morhayim,..

Belgesel sinemayı ve belgeselcileri desteklemek amacıyla düzenlenen Ulusal Belgesel Yarışması’nda verilen En İyi Belgesel Ödülü, bu yıl festivalin Belgesel Kuşağı Tema Sponsoru da olan Discovery+ tarafından 20.000 TL para ödülü ile desteklenecek.

Bu yıl 9 filmin yer aldığı Ulusal Belgesel Yarışması’nın jüri üyeleri, yönetmenler Serdar Kökçeoğlu ve Martina Priessner ile yönetmen ve yapımcı Hasan Söylemez. Ulusal Belgesel Yarışma filmleri, 22 Mayıs’ta sırasıyla gösterime açılacak ve açıldığı günden itibaren üçer gün boyunca izlenebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN