Kont Dracula dişlerini bu kez komediye geçirdi

Kont Dracula dişlerini bu kez komediye geçirdi

Sinemalarda ikisi yabancı 8 film vizyonda. Filmlerde, korkunun kültlerinden Dracula’ya yeni bir soluk getiren ‘Renfield’ öne çıkıyor. Sinemada 500’den fazla canlandırılan Dracula’ya bu kez usta aktör Nicolas Cage’in hayat verdiği film, gotik karakterin korku evrenine sadık uşağının bakış açısından yeni bir pencere açıyor. Narsist efendisinden kurtulmaya çalışan uşak Renfield’in mücadelesi gerilim içinde komedi de vadediyor. İzleyiciyi beyazperdede görüp görebileceği en ‘sevimli’ Dracula bekliyor

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün ikisi yabancı 8 film vizyona giriyor. Filmlerde, korku sinemasının kültlerinden Dracula hikayesine yeni bir soluk getiren ‘Renfield’ öne çıkıyor. Beyazperdede 500 kezden fazla canlandırıldığı için Guinnes Rekorlar Kitabı’na giren Kont Dracula bu kez Nicolas Cage’in görkemli oyunculuğu ile izleyicinin karşısına geliyor.

Yönetmen koltuğunda ‘Logo Batman Filmi’ ile tanınan Chris McKay’in oturduğu film, ‘Walking Dead’in yaratıcısı Robert Kirkman tarafından tasarlandı. Film, Bram Stoker’ın gotik karakteri Kont Dracula’nın kötü şöhretli sadık uşağının bakış açısını takip ederek ezbere bilinen hikayeye yeni bir bakış getiriyor. Dracula’nın yardımcısı R.M. Renfield’ın (Nicholas Hoult), günümüz New Orleans’ında bir trafik polisi olan Rebecca Quincy’ye (Awkwafina) aşık olunca toksik patronundan ve çalışma ortamından uzaklaşma kararı almasından sonra yaşadıklarını ele alıyor.

drrr.png

Renfield

Tarihin en narsist patronundan işkence görmüş bir yardımcı olan Renfield’ın buna rağmen patronuna bağımlılığına son verme çabasını aktaran filmde Drakula olarak görünen Cage’ın bu rol için dişlerini törpülettiği biliniyor. Kanlı şiddet sahneleriyle mizahı, düşünceli duygusal sahneleriyle Dracula mitolojisini harmanlayan film izleyicisine aynı zamanda eğlenceli dakikalar vadediyor.

3.png

Hadi Hayırlısı: Istakoz’un Haritası

SALONLARDA GÜLMEK İSTEYENLERE İKİ KOMEDİ

Yerli yapımlar ise vizyonda komedi türüyle öne çıkıyor. Ali Sunal, Doğa Rutkay ve Ege Kökenli gibi oyuncuların rol aldığı, Murat Kepez’in yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Hava Muhalefeti’ komedisi, bir milletvekili adayının sevgilisiyle birlikte kaçamak yapmak için tatile çıkmasını konu ediniyor. Define peşindeki bir grup arkadaşın başına gelen komik olayları konu alan ‘Hadi Hayırlısı: Istakoz’un Haritası’ komedisinin yönetmen koltuğunda da Şiar Zaim oturuyor. Cengiz Küçükayvaz, Hakan Bilgin ve Davut Bekri’nin başrollerini paylaştığı film mafyanın ele geçirmek için uğraş verdiği bir define haritasına bir şekilde denk gelen bir grup insanın bu defineyi bulma macerasını konu ediniyor.

YERLİ BİR ADALET ARAYIŞI

Özgür Bakar’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dram türündeki ‘Adalet’ filmi de, mafya ile amansız bir mücadelenin içerisine giren eski bir özel harekat çalışanının hikayesini konu ediniyor. Çağan Atakan Arslan, Ufuk Özkan, Eslem Akar gibi oyuncuların başrolü paylaştığı filmde, sınır ötesi bir operasyonda kardeşi gibi gördüğü arkadaşını şehit vermesi üzerine gözlerden uzak bir hayatı tercih eden Emir’in geride bıraktığı karanlık geçmişinin tekrar gün yüzüne çıkmasıyla içerisine düştüğü adalet arayışı anlatılıyor.

Haftanın yerli korkusu, Osman Tuğra’nın yönettiği ‘Umay’ filminde de yönetmenin yanı sıra Tamer Küçük, Sude Kasap gibi oyuncular bir YouTuber’ın 1850’lerde yaşanmış gerilimli bir olayı yeniden gün yüzüne çıkarmasını işliyor. K-Pop hayranlarının merakla beklediği ‘Astroscope: Bir Konser Filmi’ (Stargazer: Astroscope) de, Güney Koreli grup Astro’nun özel konserini seyirciyle buluşturuyor.

2-001.png

BOL ÖDÜLLÜ ÜÇ KİŞİLİK YALNIZLIK HİKÂYESİ

Geçen yıl İstanbul, Adana, Ayvalık ve Ankara film festivallerinden ödüllerle dönen ‘Ela ile Hilmi ve Ali’ filmi de bugün vizyona giren yapımlar arasında. Başrollerini Ece Yüksel, Serkan Keskin ve Denizhan Akbaba’nın paylaştığı film, yaşları ve dünyaları farklı üç kişinin yalnızlıklarına ve merhemi birbirlerinde aramalarına odaklanıyor. Yönetmen Ziya Demirel filmin senaryosunu Nazlı Elif Durlu ile birlikte kaleme aldı. Filmin yapımcılığını ise Anna Maria Aslanoğlu üstlendi.

Film, Adana Altın Koza Film Festivali’nde en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu, en iyi kurgu, en iyi sanat yönetimi, umut veren en iyi erkek oyuncu dallarında ödüle değer görülmüştü. Ayvalık Film Festivali’nden de Ziya Demirel’e Yeni Bir Yönetmen Ödülü’nü getirmişti.

Film ayrıca, geçen yıl İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışması’nda Fipresci Ödülü’nün yanı sıra en iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu mansiyon ödüllerini almış, Ankara Film Festivali’nde de en iyi ilk film ve en iyi kadın oyuncu ödüllerini kazanmıştı.

trtr.png

Mannu Çanakkale’de

BU KOALA ÇOCUKLARA ÇANAKKALE’Yİ SEVDİRECEK

Çocukları beyazperdede bu hafta iki yapım bekliyor. Ünlü video oyun serisinden uyarlanan ‘Süper Mario Kardeşler Filmi’ (The Super Mario Bros. Movie), Mario’nun Prenses Peach ile güçlerini birleştirip beklenmedik bir kahramanlığa soyunmasını konu ediniyor. Aaron Horvath ve Michael Jelenic’in yönetmen koltuğunda oturduğu film, animasyon tutkunlarını maceradan maceraya sürükleyecek.

Animasyon severleri sinema salonuna çekecek bir diğer film Mannu Çanakkale’de, kendisini Avustralya’dan Çanakkale’ye uzanan bir serüvenin içerisinde bulan Koala Mannu’nun hikâyesini anlatıyor. Şenol Kılıç’ın yönetmenliğini üstlendiği TRT ortak yapımı film çocuklara Çanakkale’yi anlatmak, sevdirmek ve büyük fedakarlıkların nasıl ortaya çıktığını, savaşın nasıl kazanıldığını bu toprakların nasıl vatan yapıldığını anlatmak istiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN