Kültür sanat dünyasına ödül yağdı

Kültür sanat dünyasına ödül yağdı

ESKADER'in pandemi döneminde sekteye uğrayan ödülleri Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende sahiplerini buldu. 2021 ödüllerinde araştırma ödülü ‘Mustafa Koç’a, deneme ödülü Prof. Dr. Cemal Kurnaz’a, şiir ödülü Fatma Aksu’ya, roman ödülü Sultan Polat’a takdim edilirken, üstün hizmet ödülü Prof. Dr. Saadettin Ökten’in oldu. 2019 ödüllerinde ise KARAR okurlarının yakından tanıdığı bir isim olan Necati Tonga şehir ve kültür dalında ödüle layık görüldü.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin (ESKADER) pandemi döneminde sekteye uğrayan ödülleri sahiplerini buldu. ESKADER’in ödülleri, iki yıl aradan sonra Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende kazananlara takdim edildi.

ESKADER’in 11 daldaki 2021 ödüllerinde araştırma ödülü ‘Revnakoğlu’nun İstanbul’u’ eseriyle Mustafa Koç’a , deneme ödülü ‘Yunus’un Nefesi’ eseriyle Prof. Dr. Cemal Kurnaz’a, hatırat ödülü ‘Her Sayfası Altın Değerinde: Ahmet Ateş’ eseriyle Prof. Dr. Ahmet Emre Ateş’e, hikaye ödülü ‘Kuş Kesen’ eseriyle Yücel Öztürk’e, inceleme ödülü ‘Tütmeye Devam Eden Buhurdan: Yahya Kemal’ eseriyle Prof. Dr. Mehmet Samsakçı’ya, şiir ödülü ‘Duvarından Memnun Olmayan Taş’ eseriyle Fatma Aksu’ya, roman ödülü ‘Altın Kubbenin Esrarı’ eseriyle Sultan Polat’a, ilk kitap ödülü ‘Karaca Gözü’ eseriyle Süheyla Karaca Hanönü’ne, şehir-kültür ödülü ‘Mektepten Memlekete Bir Şehir Estetiği Van’ eseriyle Sait Ebinç’e, klasik Türk sanatları ödülü ebru sanatçısı Duygu Orak’a verilirken, üstün hizmet ödülü ise Prof. Dr. Saadettin Ökten’in oldu.

2020 İPTAL EDİLDİ

Sunuculuğunu Harun Yöndem’in yaptığı törende konuşan ESKADER Başkanı Fatma Ersem Yargıcı, 2019 ve 2021 ödüllerini bir arada verdiklerini ifade ederek, 2020 yılı ödüllerini ise tamamen iptal etmek durumunda kaldıklarını belirtti. Yargıcı, ödüllerin verileceği isimleri seçerken kültür sanat çevresinin görüşlerini dikkate aldıklarını vurgulayarak, “Ödülleri kıymetli olan kültür insanlarını ve kurumları daha fazla gösterebilmek için yapıyoruz. Bundan sonra da her yıl vermeye devam edeceğiz” dedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise törene ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getirerek, “2019 ve 2021 ödüllerini alacak olan kültür sanat ve fikir insanlarının yeni eserlerle bizlerle olmalarını diliyorum” diye konuştu.

11.jpg
Prof. Dr. Saadettin Ökten’e ‘Üstün Hizmet’ ödülünü Mehmet Nuri Yardım takdim etti.

2022’NİN KAZANANLARI ARALIKTA AÇIKLANACAK

Törende, 2019 deneme ödülünün sahibi Canan Olpak Koç’u temsilen gelen Burak Koç yazarın ödülü Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Türk Ordusu’na ithaf ettiğini kaydetti. 2021 araştırma ödülü sahibi Mustafa Koç ödülünü Cemalettin Server Revnaklıoğlu’na, 2021 roman ödülü sahibi Sultan Polat ise Mimar Sinan’a ithaf ettiler. İstanbul Türkocağı Başkanı Cezmi Bayram ile Mehmed Âkif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli olmak üzere kültür, sanat, bilim ve düşünce dünyasının seçkin isimlerinin katıldığı törende, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul THM koro şefi Uğur Kaya’nın gerçekleştirdiği mini bir konser verdi. ESKADER 2022 Ödülleri’nin ise aralık ayının sonunda açıklanacak.

2019 ÖDÜLLERİ 17 DALDA VERİLDİ

ESKADER’in 17 daldaki 2019 ödüllerinde ise, Mehmet Sait Fidancı ‘Çiğ ve Mahrem’ eseriyle şiir, Sinan Akyüz ‘Meyra’ eseriyle roman, Caner Çaylak ‘Semud’un Torunları’ eseriyle hikaye, Beyhan Kanter ‘Kurmaca Bedenler’ eseriyle inceleme, Canan Olpak Koç ‘Okuma Halleri’ eseriyle deneme, Ali Işık Hüseyin Su ile yaptığı ‘Sayılı Gündü Geçti’ eseriyle söyleşi, Necati Tonga ‘Bir Ebedi Muhit Olarak Ankara’ eseriyle şehir ve kültür, H. Yıldırım Ağaoğlu ‘Ohri Benim Vatanım’ eseriyle araştırma-inceleme, Kadir Ünal ‘Aydos’ ile dergi, Bedri Gencer ‘Gelenekten Modernliğe Osmanlı’ eseriyle düşünce, Sadrettin Özçimi müzik, Nazif Tunç ‘Karınca’ filmiyle sinema, Sedefkar Enis Türk klasik Türk sanatları, Mustafa Karagüllüoğlu Yeditepe Yayınevi ile kitap yayıncılığı, Ali Ayçil ‘Uzun Hikaye’ ile televizyon programcılığı, Gültekin Yıldız ‘Osmanlı Devleti’nde Askeri İstihbarat’ eseriyle tarih-araştırma dallarında ödüle layık görüldü. 2019’un üstün hizmet ödülleri ise Alev Alatlı, Prof. Dr. Muhittin Serin ve geçen yıl hayatını kaybeden İdris Yamantürk’e takdim edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN