Madem kral öldü çok yaşasın kraliçe

Madem kral öldü çok yaşasın kraliçe

Sinemalarda üçü yerli 6 film vizyonda. Filmlerde, Marvel hayranlarının merakla beklediği ‘Black Panther’ serisinin ikinci filmi ‘Yaşasın Wakanda’ öne çıkıyor. Chadwick Boseman’ın zamansız ölümünün ardından oyuncuyu onurlandırmak için yeni bir krala yer vermeyen film, kraliçenin ve ulusun kadınlarının düşmanla mücadelesine odaklanıyor. Ukrayna’nın Oscar adayı, Türkiye ortak yapımı ‘Klondike’ ise Moskova’nın işgal girişiminin perde arkasını merak edenler için beyazperdede.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün üçü yerli 6 film vizyonda. Filmlerde, Marvel hayranlarının merakla beklediği ‘Black Panther’ serisinin ikinci filmi ‘Yaşasın Wakanda’ öne çıkıyor. 2018’deki yapımda Kral T’Challa yani Black Panther’i oynayan Chadwick Boseman’ın Ağustos 2020’de, henüz 43 yaşında zamansız ölümünün ardından, hüzünlü bir şekilde vizyona çıkacak olan ‘Yaşasın Wakanda’, kralın ölümünün ardından kraliçeyi öne çıkarıyor.

İlk yapımda yüzde 90’ı siyahi oyunculardan oluşan bir kadro ile filmi beyazperdeye uyarlayarak bir Hollywood yapımında ilk kez politik mesajlar vermeyi de başaran Afro-Amerikalı yönetmen Ryan Coogler’ın ikinci kez yönettiği filmde, ilk filmde oluşturduğu kadın karakterlerin meyvesini topluyor. İlk bölümdeki kral gittiğine göre ikinci bölümde yönetimi devralacak olan artık kadınlar. Filmde, Kraliçe Ramonda (Angela Bassett), Prenses Shuri (Letitia Wright) ve General Okyoe (Danai Gurira) Kral T’Challa’nın ölümünün ardından uluslarını, dünya güçlerinden korumak için savaşıyor. Nyong’o, Angela Bassett, Winston Duke, Martin Freeman, Letitia Wright, Florence Kasumba ve Gurira, ilk filmdeki rollerini yeniden canlandırıyor. Michaela Coel, Aneka, Mabel Cadena da Namora karakteri ile filmde yer alıyor. Filme yeni eklenen, yetenekli bir öğrenci olan ‘Riri’ karakterini ise genç siyahi oyuncu Dominique Thorne canlandırıyor. Kadın savaşçıların kralın ölümünün ardından Wakanda uluslarını tehdit eden dünya güçlerinden korumak için verdiği savaşı beyazperdeye aktaran filmde, şarkıcı Rihanna, ise ‘Lift Me Up’ şarkısı ile yer alıyor.

SİNEMADA BARİ YÜZÜMÜZ GÜLSÜN DİYENLERE İKİ YERLİ KOMEDİ

Bugün vizyona giren yerli yapımlar ise komedi türünü sevenler için beyazperdede. Televizyon ekranlarında sunduğu yarışma programlarıyla izleyicinin sevgisini kazanan İlker Ayrık’ın hem yönetip hem başrolünde yer aldığı ‘Müstakbel Damat’ filminde oyuncuya Erdal Özyağcılar ve Hande Soral eşlik ediyor. Film, ani bir evlilik kararı alan Hasan ile Sema çiftinin, kız tarafına bu evliliği duyurmak için gittikleri Kıbrıs’ta yaşadıklarını anlatıyor. Erkan Kolçak Köstendil’in yönettiği ‘Tamirhane’ filminde ise, Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu, Merve Dizdar başrolleri paylaşıyor. Film, yetiştirme yurdunda birlikte büyüyen Yılmaz ile Müjdat’ın, basit gibi görünen bir işin beklenmedik bir şekilde çığırından çıkması sonrası gelişen absürt olayları izleyiciye aktarıyor.

UKRAYNA’NIN OSCAR ADAYI VİZYONDA

Türkiye’nin bu seneki Oscar adayları konuşulurken adı geçen, Türkiye ortak yapımı, Ukrayna’nın resmi Oscar adayı ‘Klondike’ filmi bugün vizyona giriyor. 21 Aralık’ta açıklanacak Oscar yarışında kısa listenin güçlü adayları arasında görülen film, 2014’te Ukrayna-Rusya sınırında yaşayan hamile bir kadın olan Irka’nın (Oksana Cherkashyna) çiftlik evinin ayrılıkçı gruplar tarafından ele geçirilmesinden sonra evini terk etmeyişini izleyiciye aktarıyor. Huysuz kocası Tolik (Sergey Shadrin) ile harap olmuş evden geriye kalanlarda yaşamaya çalışan Irka’nın hikayesini yönetmen Maryna Er Gorbach’ın Donbas savaşının ilk günlerinde Doğu Ukrayna’da yaşanan gerçek bir olaydan beyazperdeye taşıyor. Ortak yapımcılığını Mehmet Bahadır Er’in üstlendiği film Sundance’de ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü, Berlinale’de ‘Ekümenik Jüri’ ve ‘Seyirci’ ödüllerini alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Başka Sinema dağıtımıyla vizyona giren ‘Klondike’ her ne kadar Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminden çok önce çekilmiş olsa da aslında 2014’ten beri süregelen bir savaşın bölge halkına olan yansımalarına dair sarsıcı bir hikaye.

222-001.jpg

NİLOYA ŞİMDİ BEYAZPERDEDE

Ara tatile girmeye hazırlanan çocukları bu hafta sinemalarda biri yerli biri yabancı iki animasyon yapım bekliyor. Arkın Aktaç’ın yönettiği, TRT Çocuk ekranlarının sevilen amimasyon serisi Niloya’nın ilk sinema filmi bugün vizyonda. Sadece Türkiye’de değil yurt dışında da çocuklardan büyük ilgi gören serinin ilk sinema filminde Niloya ve arkadaşları, çevrelerinde gördükleri her şeye bir kahraman gözüyle bakıp, kimin yardıma ihtiyacı varsa onu kurtarmaya çalışacaklar. Yapımını Anibera’nın üstlendiği, Sentries’in lisans sahibi olduğu film öğrenme merakı ile çocukların olduğu kadar ailelerin de tercihi olacak. Andrey Korenkov, Aleksey Tsitsilin’in yönettiği yabancı animasyon ‘Karlar Kraliçesi ve Prenses’ ise sessiz sakin bir kasabada hayatını devam ettiren Gerda ile Kai’nin, herkesin dondurulmasına sebep olan bir olaya çözüm bulmak için çıktıkları serüveni çocuklara aktarıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN