Camilla nedimeliği kaldırdı

Camilla nedimeliği kaldırdı

İngiltere’de Konsort Kraliçe Camilla, nedime bulundurma geleneğine son veriyor. Bu görevi yapanlar, bunun yerine “Kraliçe’nin refakatçileri” olarak nitelendirilecek.

Unvanın modernleştirilmesinin yanı sıra, Konsort Kraliçe’nin altı kadın yardımcısı, eskisinden daha az faal olacaklar. Bu tür onursal pozisyonlar, halka açık etkinliklerde Konsort Kraliçe’ye yardım etmeyi kapsıyor. Yeni görev tanımında refakatçiler resmi yazışma veya idari faaliyetlerde yer almayacak. Nedime görevinin değiştirilmesi, orta çağa kadar uzanan saray yaşamının bir özelliğinin sona ermesi anlamına geliyor. Nedimeler Kraliçe’nin yakın kişisel yardımcıları ve genellikle aristokrat ailelerden geliyordu.

Yeni “refakatçiler” ise, Konsort Kraliçe için gayriresmi bir özellik taşıyacak. Bu sembolik yön değişikliği, önümüzdeki hafta Camilla’nın aile içi şiddete ve kadına yönelik şiddete karşı kampanyacılar için düzenlediği bir resepsiyonla resmen başlayacak. Ulusal İstatistik Ofisi tarafından Cuma günü yayınlanan rakamlar, İngiltere ve Galler’de 1,7 milyon kadın ve 700 bin erkekten oluşan 2,4 milyon yetişkinin bir önceki yıl aile içi istismara maruz kaldığını gösterdi. Kraliçe Camilla, aile içi şiddet konusunda farkındalık yaratmak için bir kampanya yürüttü ve ilk kez Kraliçe’nin ‘refakatçileri’, Buckingham Sarayı’ndaki Kadına Yönelik Şiddet resepsiyonunda nedime unvanı taşımadan onunla birlikte olacak. Kraliçe II. Elizabeth’e hizmet eden eski nedimeler, şimdi Kral Charles’ın Buckingham Sarayı’ndaki etkinliklere ev sahipliği yapmasına yardım edecek ve “hane halkının hanımları” olarak bilinecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN