‘Larva’dan bu kez ödül çıktı

‘Larva’dan bu kez ödül çıktı

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda 47 ülkeden 619 eser beyazperdeye yansıdı. Jürisinde Emmy ödüllü oyuncu Marina Gera’nın da bulunduğu festivalde, Peter Bogyo’nun yönettiği ‘The Pattern’, ‘Uluslararası En İyi Film Ödülü’ne değer görüldü. ‘Ulusal En İyi Film’ ödülünü ‘Larva’ kazandı. Baki Çiftçi ‘En İyi Erkek Oyuncu’, Öyküsu Özyürek ve Rugül Serbest ise ‘En İyi Kadın Oyuncu’ seçildi.

Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen, Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın ödülleri verildi. Festivalde, 314 ulusal ve 305 uluslararası başvuru olmak üzere yarışmada 47 ülkeden toplam 619 eser yarıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni ise Atlas Sineması’nda yapıldı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, törende yaptığı konuşmada, belediye olarak gerçekleştirdikleri festival ve sanat programlarıyla tüm insanlığa katkıda bulunmaya gayret ettiklerini söyledi. Festivalin uluslararası jüri üyesi Azeybaycanlı yönetmen Elçin Musaoğlu, festivalleri sinemacıların bayramı olarak gördüğünü, dünyanın pek çok yerinden sinemacıların festivallerde bir araya gelerek film izlediğini ve sinema konuştuğunu söyledi. Festivallere destek vermenin önemine değinen Musaoğlu, “Gençlerin sinemayı keşfetmesi için festivallerin çok büyük önemi var” değerlendirmesini yaptı.

20kr02-lav.jpg

USTALAR UNUTULMADI

‘Eternal Winter’ filmindeki rolüyle Emmy Ödülü kazanan ve festivalin uluslararası jürisinde yer alan Macaristanlı oyuncu Marina Gera ise Türk yönetmen ve yapımcılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gera “Çok iyi kısa filmler izledik ve jüri olarak bir karar verdik” şeklinde konuştu. Festivalin ilk ve ikinci yıllarında gerçekleştirilen etkinliklere ve 2022’de hayatını kaybeden sinemacılara ilişkin videoların da gösterildiği programa sinema ve sanat dünyasından pek çok isim katıldı. Ödül töreni, katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesi ve santur sanatçısı Sedat Anar’ın film müzikleri konseriyle sona erdi.

20kr02-res.jpg

ULUSLARARASI EN İYİ FİLM ‘THE PATTERN’

Yönetmenliğini Peter Bogyo’nun üstlendiği “The Pattern” filminin “Uluslararası En İyi Film Ödülü”ne değer görüldüğü yarışmada, Metin Erksan anısına verilen “Jüri Özel Ödülü” , “Bahçeler Put Kesildi” filmiyle yönetmen Ali Cabbar’ın oldu. Baki Çiftçi “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü alırken, Öyküsu Özyürek ve Rugül Serbest “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi. “Ulusal En İyi Film” ödülünü “Larva” ile Volkan Güney Eker, ikincilik ödülünü “Cehennem Boş Tüm Şeytanlar Burada” ile Özgürcan Uzunyaşa, üçüncülük ödülünü de “Fraktal: Para Adam” filmiyle Zahid Çetinkaya aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN