Maymun maskeli politik bir alegori

Maymun maskeli politik bir alegori

Sinemalarda beşi yerli 8 yeni film vizyonda. Filmlerde BAFTA ödüllü İngiliz oyuncu Dev Patel’in ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi ‘Maymun Adam’ öne çıkıyor. Patel senaryosuna da imza attığı ve başrolünde oynadığı filmde Mumbai’nin kalabalık sokaklarında yozlaşmış politikacılara karşı kanlı bir intikam hikayesine imza atıyor. Maymun maskeli Patel’in dövüş performansının Keanu Reeves’ın ‘John Wick’ karakterine benzetildiği film aksiyon tutkunları için beyazperdede.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün beşi yerli, 8 film vizyona giriyor. Filmlerde, BAFTA ödüllü İngiliz oyuncu Dev Patel’in ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi ‘Maymun Adam’ (Monkey Man) öne çıkıyor. Gerilim ve aksiyon meraklılarının ilgisini çekmeye aday filmin başrollerinde Patel’e Sharlto Copley, Sobhita Dhulipala, Pitobash, Sikandar Kher, Brahim Chab, Adithi Kalkunte, Vipin Sharma, Joseph J.U. Taylor ve Jino A. Samuel eşlik ediyor. Patel, Mumbai’nin kalabalık sokaklarında kanlı bir aksiyona imza attığı filmde yer altındaki bir dövüş kulübünde para karşılığı dayak yiyen Kid karakterini canlandırıyor.

Çocukken, bekar annesiyle birlikte yaşadığı ormanda maymun tanrısı Lord Hanuman’ın hikayeleriyle büyüyen karakter, annesinin öldürülmesinin ardından ise yoksulları mağdur eden yozlaşmış politikacılara karşı bir intikam savaşına girişiyor. Eleştirmenler filmin dövüş koreografileriyle Keanu Reeves’ın John Wick serisini andırdığı yorumunda bulunuyor.

kar02-mucze.jpg

Mucize Aynalar

MUCİZE AYNALAR: Tolga Örnek’in yönettiği yerli komedi ‘Mucize Aynalar’ da amatör bilim insanı Şahap Cenabettin’in kendi icadı olan, insanların hayallerini gerçeğe dönüştüren mucize aynaların hikayesini izleyiciye aktaracak. Filmin başrollerinde Cengiz Bozkurt, Boran Kuzum, Şebnem Bozoklu, Zerrin Sümer, Eren Demirbaş, İştar Gökseven ve İdil Fırat oynuyor.

HEP YEK: AŞİRET: Bilal Kalyoncu’nun yönetmenliğini üstlendiği, İnan Ulaş Torun, Önder Açıkbaş ve Savaş Satış’ır rol aldığı komedi filmi, kendini olaylar zinciri içinde bulan iki adamın yaşadıklarını odağına alıyor.

KÜFFAR: Korku tutkunlarının ilgisini çekmeye aday filmin yönetmen koltuğunda Mesut Erbaş ve Hakan Yusufoğulları oturuyor. Nur Çiçek Özenir, Burak Küçük, Sema Sevinç gibi isimlerin rol aldığı film bir kardeşin kaderinin diğerine büyü yoluyla geçtiği ve bir cin kabilesiyle mücadele etmek zorunda kalan bir ailenin hikâyesini anlatıyor.

ÇOCUKLARA İKİ ANİMASYON: Çocukları ise beyazperdede bu hafta iki animasyon bekliyor. Mike Mitchell ve Stephanie Stine yönetmenliğindeki ABD yapımı ‘Kung Fu Panda 4’ Huzur Vadisi’nin Ruhani Lideri olması için yerine yeni bir Ejderha Savaşçısı eğitmesi gereken Po’nun maceralarını anlatıyor. Yerli animasyon ‘Ekip: Sibera -Güneş Fırtınası’ ise bütün dünyayı etkileyen bir güneş fırtınasının ardından kesilen internetle ortaya çıkan kötülüklerle mücadele eden bir ekibin mücadelesini işliyor.

kar02-kgozum.jpg

İki Gözüm Ahmet

‘İKİ GÖZÜM AHMET’E İKİNCİ ŞANS

Rüzgar Gani Şavata ve Hüsnü Hakan Gürtop’un yönettiği tartışmalı film ‘İki Gözüm Ahmet’ de bugün yeniden vizyonda şansını deneyecek. Sanatçı Ahmet Kaya’nın vefatının 20. yıldönümü sebebiyle 2021 Kasım ayında vizyona giren film, pandemi sürecinde alınan tedbirler kapsamında sinema salonlarının kapatılması nedeniyle sadece 4 gün yayında kalabilmişti. Film ayrıca Ahmet Kaya’nın ailesinin açtığı davalarla gündeme gelmişti. Mahkeme kararlarının ardından hukiki engellerin ortadan kalktığı, Özgür Tüzer’in başrolünde oynadığı film, sanatçı Ahmet Kaya’nın Paris’te geçirdiği sürgün yıllarını konu alıyor.

kar02-godzlla.jpg

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk

İKONİK DEVLERDEN YENİ HİKÂYE

MonsterVerse evreninin en yeni gösterisi ‘Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk’ 2021’de çıkan ‘Godzilla vs. Kong’un devamı olarak beyazperdede. Yönetmen koltuğunda bir kez daha Adam Wingard’ın oturduğu film, insanlık tarafından yeni keşfedilen mistik yeraltı dünyasının iki devi Kong ve Godzilla’nın, bu kez hem insanlığın hem de kendilerinin varlığını tehdit eden bir tehlikeye karşı birleşmelerini anlatıyor. Filmin başrollerinde Rebecca Hall, Brian Tyree Henry ve Dan Stevens rol aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN