Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘Ulusal Kültür Endüstrisi ve Telif Hakları Sempozyumu’ 8-9 Aralık 2023 tarihlerinde ‘Müzik Endüstrisinde Telif Hakları’ temasıyla İstanbul’da gerçekleşecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Doğuş Üniversitesi, Telif Hakları Derneği ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) iş birliği ile gerçekleşecek sempozyumda, pandemi sürecinde önemi bir kez daha ortaya çıkan müzik endüstrisindeki telif hakları problemleri masaya yatırılacak.
Sempozyumun açılışı, 8 Aralık Cuma günü 9.30’da Doğuş Üniversitesi’nin Çengelköy Yerleşkesi’nde yapılacak. Açılışta, Telif Hakları Derneği Genel Başkanı Cafer Vayni, MESAM Başkanı Recep Ergül, Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alper Gümüş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Fatoş Altunç ve Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan konuşmacı olacak.
6 OTURUM, 31 AKADEMİSYEN, 21 TEBLİĞ
Sempozyumun iki gün boyunca sürecek altı oturumunun ilki 8 Aralık’ta saat 10.30’da başlayacak. Fikri mülkiyetten yapay zekâ ürünlerine müzik dünyasında telif hakları meselesinin bütün sorunlarının masaya yatırılacağı oturumlarda toplamda 21 ayrı başlıkta tebliğ sunulacak. 31 akademisyen konuşmacı olacağı oturumlarda ‘Müzik Endüstrisinde Telif Hakları’ teması etrafında sunulacak bütün tebliğler daha sonra sempozyum kitabında ilgilileriyle buluşacak. Sempozyum hakkında detaylı bilgiler Telif Hakları Derneği’nin ‘telifhaklarisempozyumu.org/’ internet adresinden incelenebilir.
