Nobel ödüllü yazarın ‘Kutlama’sı Darülbedayi’de

Nobel ödüllü yazarın ‘Kutlama’sı Darülbedayi’de

20’nci yüzyılın önemli yazarlarından, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Harold Pinter’ın son oyunu ‘Kutlama’ Darülbedayi sahnesinde İstanbullularla buluşacak. Cevat Çapan’ın Türkçeye aktardığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği oyun şehrin en lüks restoranında herkesin birbirini küçümseyerek kendi varlığını yücelttiği, evlilik, tanışma, yükselme gibi nedenlerle sözde ‘kutlama’ yapılan bir akşam yemeğini sahneye taşıyor.

SALİHA SULTAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, yeni yılın ilk ayında 2’si yeni 28 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Ocak ayında İstanbullu tiyatroseverleri Antik Yunan klasiklerinden, modern klasiklere, Amerikan edebiyatından Fransız yazarların oyunlarına zengin bir repertuvar bekliyor. Yeni oyunlarda ise ilk olarak intihar eden bir adamın geride bıraktığı hayatı, hatalarıyla yüzleşmesi ve sonrasında kendini tanıma süreci anlatan ‘Öldün, Duydun mu?’ oyunu izleyiciye sunulacak.

Yiğit Sertdemir’in yazdığı, Burak Çöllü’nün yönettiği oyunda ayrıca sabır, mücadele, belleksizlik gibi insanı şekillendiren pek çok kavram irdeleniyor. Emrah Can Yaylı, Pelin Budak, Tankut Yıldız gibi oyuncuların rol aldığı oyun 12-15 Ocak, 19-22 Ocak 2022 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde perde diyecek.

2005 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi İngiliz oyun yazarı Harold Pinter’in yazdığı, Cevat Çapan’ın Türkçeye aktardığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği ‘Kutlama’ oyunu ise şehrin en lüks restoranında herkesin birbirini küçümseyerek kendi varlığını yücelttiği, ağızına geleni söylediği, evlilik, tanışma, yükselme gibi nedenlerle sözde ‘kutlama’ yapılan bir akşam yemeğini sahneye taşıyor.... Erkan Sever, Şehnaz Bölen Taftalı, Can Ertuğrul, Selin İşcan, Selim Can Yalçın gibi oyuncuların rol aldığı oyun 19-22 Ocak, 26-29 Ocak 2022 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Darülbedayi’nin Ocak repertuvarında bu ay ayrıca Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikâyesi, Matruşka, Antigone, Melek, Hastalık Hastası, Hayat Der Gülümserim, Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık, Ay Carmela, Geçit, Veba, Çın Sabahta, Kısraklı Kadın, Moby Dick, Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, Yaftalı Tabut, Can Yeleği, Zehir, 12. Gece yetişkin oyunları da yer alıyor. Bekçi ile Postacı, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Elma Kurdu Kırtık, Rüya, Herkes Sihirbaz Olacak, Benim Güzel Pabuçlarım, Karagöz Çiftlik Bekçisi, Pollyanna oyunları ise çocuklar için perde diyecek. İBB Şehir Tiyatrolarının İstanbul’un dört bir yanında sahnelenecek oyunlarının takvimini ‘sehirtiyatrolari.ibb.istanbul’ internet adresinden inceleyebilir, biletlerinizi alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN