Pasolini’nin dünyasına açılan bir koreografi

Pasolini’nin dünyasına açılan bir koreografi

İtalyan sinemasının efsane yönetmeni Pier Paolo Pasolini’nin doğumunun 100’üncü yılına adanan ‘Pasolini: Gizli Yangınlar’ gösterisi Türkiye’ye geliyor. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında dünya prömiyerinin hemen ardından İstanbul’da sahnelenecek gösteri de İtalyan Artemis Danza topluluğunun danslarıyla yer alıyor. Yönetmenin sinema dilinin temel taşlarından olan kadın-anne rolünden özgürlük kavramına dünyasında bir yolculuğa çıkaracak performans 21-22 Kasım’da İş Sanat Kuleleri’nde.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali İtalyan sinemasının efsane yönetmeni Pier Paolo Pasolini’nin doğumunun 100’ncü yılını kutluyor. Festival bu sebeple bu hafta yurtdışından çok özel bir performansa ev sahipliği yapacak, dâhi yönetmenin benzersiz dünyasını dansla yorumlayan ‘Pasolini: Gizli Yangınlar’ gösterisini tiyatroseverlere ile buluşturacak. Usta koreograf Monica Casadei’nin koreografisiyle hazırlanan gösteri, dünya prömiyerinden hemen sonra 21 ve 22 Kasım saat 20.00’de İş Kuleleri Salonu’nda İstanbullu izleyiciler için sahnede olacak. ENKA Vakfı’nın gösteri sponsorluğunu üstlendiği oyun; Pasolini’nin sinema dilinin temel taşlarından olan kadın-anne rolünden özgürlük kavramına, şiirden sanatsal bir ortaklık kurduğu Bach’ın müziğine kadar geniş bir yelpazeyi kucaklıyor. İzleyenleri yönetmenin dünyasında bir yolculuğa çıkaran gösteri İtalyan Artemis Danza topluluğunun danslarıyla bedeni ve ruhu birleştiriyor.

Bu yıl Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda düzenlenen 26. İstanbul Tiyatro Festivali 26 Kasım’a kadar sürecek. Festival kapsamında bu hafta 17 Kasım’da ‘Richard’, 19 Kasım’da ‘Yaşam’, 20 Kasım’da ‘Yaşasın Demokrasi’ ve 22 Kasım’da ‘Bir Tatlı Kaşığı Çamur’ oyunları izleyici ile buluşacak. Festivalin diğer etkinliklerini takip etmek isteyenler programı tiyatro.iksv.org/tr/program adresinde inceleyebilir, biletlerini passo.com.tr, Passo perakende satış noktaları ve İKSV ana gişeden satın alabilir. Festivalin, ücretsiz etkinlikleri ise ‘tiyatro.iksv.org/tr/yan-etkinlikler’ adresinden görülebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN