Sahnede giydiği kıyafet nedeniyle soruşturma açıldı

Sahnede giydiği kıyafet nedeniyle soruşturma açıldı

Almanya’da Pink Floyd’un solisti Roger Waters hakkında sahne kostümü nedeniyle inceleme başlatıldı. 79 yaşındaki Waters'a "halkı tahrik etme" şüphesiyle inceleme başlattığı bildirildi. Sahnedeki kıyafetlerinin nazi dönemini hatırlattığı vurgusu yapıldı.

Alman basınının Berlin polisine dayandırdığı haberlere göre, 79 yaşındaki Waters’ın 17-18 Mayıs’ta başkent Berlin’deki Mercedes Benz Arena’da verdiği konserde giydiği kostüm nedeniyle soruşturma açıldı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, Waters'ın üzerinde apoletler bulunan uzun siyah bir palto giydiği, daire içerisinde sembollerin yer aldığı kırmızı bir kol bandı taktığı ve makineli tüfekle ateş etme taklidi yaptığı görülüyor.

766b6120b3c6aafce44b15884cad0254174c028a.jpg

NAZİ DÖNEMİ HATIRLATILDI

Berlin polis sözcüsü, Waters'ın sahne giysisinin Nazi dönemindeki SS subaylarının giydiği üniformaya çok benzediğini belirterek bu nedenle Nasyonal Sosyalizm kurbanlarının onurunun kırılması, Nazı döneminin yüceltilmesi ve böylelikle kamu barışının bozulması şüphesinin bulunduğu ifade etti. Sözcü, vatandaşlardan gelen ihbar üzerine polisin "halkı tahrik etme" şüphesiyle inceleme başlattığını aktardı.

KONSERİN YAPILMASINA İZİN VERİLMİŞTİ

Haberlerde Waters'ın son dönemde sıkça antisemitizmle suçlandığı belirtildi. Waters’ın 28 Mayıs’ta Frankfurt’ta düzenlenecek bir konseri antisemitizm suçlamalarıyla önce iptal edilmiş ancak daha sonra mahkemenin konserin yapılmasına izin verdiği kaydedilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN