Sevenleri, Üstad Sezai Karakoç’u dualarla anacak

Sevenleri, Üstad Sezai Karakoç’u dualarla anacak

Türk edebiyatının ve düşünce dünyamızın büyük ismi Sezai Karakoç, vefatının ardından anılmaya devam ediyor. Diriliş fikrinin mimarı, şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç’u sevenler, Şehzadebaşı Camii'nde 21 Kasım Pazar sabah namazından sonra rahmetlinin ruhuna hediye edilmek üzere Kur’an-ı Kerim okuyacaklar.

Türk edebiyatının ve düşünce dünyamızın büyük ismi Sezai Karakoç, vefatının ardından anılmaya devam ediyor. Diriliş fikrinin mimarı, şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç’u sevenler 21 Kasım Pazar sabah namazından sonra rahmetlinin ruhuna hediye edilmek üzere Kur’an-ı Kerim okuyacaklar.

Hayatını büyük bir yalnızlıkla yaşayan rahmetli Şair’e sevenleri yine imzasız, isimsiz ve protokolden uzak bir program ile dua edecekler.

Türk edebiyatının ve düşünce dünyamızın büyük ismi Sezai Karakoç, 16 Kasım’da yaşamını sürdürdüğü İstanbul'daki evinde hakkı rahmetine kavuşmuştu. Karakoç önceki gün Şehzadebaşı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlanmıştı. Karakoç'un naaşı Şehzadebaşı Camii'nin haziresine defnedilmişti.

jjjjjjm.jpg

Türk edebiyatının saygın şairlerinden Sezai Karakoç, üniversite eğitimini maliye bölümünde tamamladıktan sonra 1955-1973 yılları arasında Maliye Bakanlığı'nda memurluk yaptı. Daha sonra İstanbul'da Diriliş Yayınları ve Diriliş dergisinin yanı sıra Diriliş Partisi ve Yüce Diriliş Partisi'ni kurdu. 16 Kasım 2021 tarihinde yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle 88 yaşında hayatını kaybetti. İşte, Sezai Karakoç biyografisi...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN