Bakan Ersoy'dan 'Altın Portakal' açıklaması: Sanatla provokasyon yapılmaz

Bakan Ersoy'dan 'Altın Portakal' açıklaması: Sanatla provokasyon yapılmaz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlığın Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Belgesel Yarışması'ndaki Nejla Demirci'nin 'Kanun Hükmü' filmi nedeniyle ikinci kez festivalden çekilmesi ile ilgili konuştu. Ersoy, 'Festivalde sanatın gücü kullanılarak terör örgütü propagandası yapılmasına karşıyız' ifadelerine yer verdi.

Kanun Hükmü filmi ikinci kez Antalya Altın Portakal seçkisinden çıkarıldı. Belgesel filmin yönetmeni Nejla Demirci konuya ilişkin 'O filmde, herhangi bir suç unsuru kimse söyleyemez; sanat bu şekilde de yargılanamaz' şeklinde konuşmuştu.

Bakan Ersoy ise 'Ancak 'sanatın gücü' kullanılarak 'terör örgütü propagandası' yapılmasına, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılmasına da karşıyız. Konu ile ilgili detaylı açıklamayı bakanlığımız kamuoyuna yapmıştır' dedi.

yeni-proje-8-001.jpg
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

BAKANLIK, FESTİVALDEN ÇEKİLMİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekildiğini duyurmuştu.

Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60'ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümünde 'Kanun Hükmü' adlı belgeselin yer aldığı anımsatılarak, şu ifadelere yer verilmişti:

"Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz'da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekilmiş bulunuyoruz."

yeni-proje-2-001.jpg
Kanun Hükmü afişi

NE OLMUŞTU?

60. Altın Portakal Film Festivali'nde, Kanun Hükmü filmi ikinci kez seçkiden çıkarıldı. Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada,

"Filmin festivaldeki varlığı nedeniyle şahsım adına soruşturma açıldığı bilgisi tarafıma ulaşmıştır. Oldukça yüksek sesle tepkilerini dile getiren sinema sektöründen gereken desteği göremedik. Geldiğimiz noktada olayın sorumlusu ve suçlusu olarak gösterilmek isteniyoruz. Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak kabul edilmemiz mümkün değildir" denildi.

Sinemacıların filmlerini festivalden toplu bir şekilde çekmesinden bir gece sonra, Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, yaptığı yeni bir açıklamayla Kanun Hükmü’nün seçkiye yeniden dahil edildiğini duyurmuştu.

Filmin yeniden seçkiye dahil edilmesinin ardından festivalin destekçilerinden olan Kültür ve Turizm Bakanlığı ise karara tepki göstererek festivalden çekildiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN