Gençlik ve Spor Bakanlığı Altın Portakal'dan desteğini çekti

Gençlik ve Spor Bakanlığı Altın Portakal'dan desteğini çekti

Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptığı açıklama ile Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden desteğini çektiğini ve tahsisi yapılan Antalya Spor Salonu’nun tahsisini iptal ettiğini açıkladı.

60'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Kanun Hükmü' belgeseli krizi devam ediyor. Yönetmen Nejla Demirci’nin filmi festival seçkisinden dün ikinci kez çıkarıldıktan sonra jüri Başkanı Demet Akbağ görevinden istifa etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, festival sponsorları, jüriler ve filmlerin yönetmen ve yapımcılarının da çekildiği festivalden bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı da festival desteğini çekti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümündeki 'Kanun Hükmü' adlı belgeselde mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden desteğimizi çekmiş bulunmaktayız. Belgeselde FETÖ Terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması nedeniyle, tahsisi yapılan Antalya Spor Salonu’nun tahsisi iptal edilmiştir"

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DA ÇEKİLME KARARI ALMIŞTI

Filmin seçkiye geri alınmasının açıklanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamayla festivalden çekildiklerini şu açıklama ile duyurmuştu:

"Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60’ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, belgesel yarışması bölümünde “Kanun Hükmü” adlı belgesel yer almaktadır. Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Bu sebeple Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekilmiş bulunuyoruz"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN