Bakan Tunç'tan Altın Portakal açıklaması: Kültür Bakanlığının kararını çok doğru buluyoruz

Bakan Tunç'tan Altın Portakal açıklaması: Kültür Bakanlığının kararını çok doğru buluyoruz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Kanun Hükmü' belgeselinin yeniden seçkiye girmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın festivalden çekilme kararı hakkında konuştu. Tunç açıklamalarında, 'Altın Portakal Film Festivali'nde terör örgütünün propagandasını yapılmasına müsaade edilemez. Kültür Bakanlığımızın almış olduğu kararı çok doğru buluyoruz' ifadelerine yer verdi.

60'ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Yarışma seçkisinden 'Kanun Hükmü' isimli filmin çıkarılması festivale yönelik 'sansür' tepkilerine neden oldu. Filmin kaldırılmasının ardından önce jüri heyeti ardından 27 filmin yönetmen ve yapımcıları festivalden çekildi. Filmin yönetmeni Nejla Demirci bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla filmin seçkiye geri döndüğünü duyurmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı 'FETÖ terör örgütü propagandası yapılması' gerekçesiyle festivalden çekildi.

'KARARI DOĞRU BULUYORUZ'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) eğitim merkezinde göreve yeni başlayan infaz koruma memurlarının yemin törenine katıldı. Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Tunç, Altın Portakal Film Festivali'ne ilişkin soruya karşılık şunları söyledi:

"Bu bir talihsizlik. Altın Portakal festivalinde terör örgütünün propagandasının yapılmasına müsaade edilemez. Kültür Bakanımızın vermiş olduğu karar, çok değerli bir karar. Özellikle terör konusunda hep beraber milletçe kararlı olmamız gerekir. Bu kararlılıktan hiçbir zaman taviz vermememiz lazım. Özellikle Altın Portakal Film Festivali gibi geleneksel hale gelmiş bir festivalde terör örgütünün propagandasının yapılmasına kesinlikle müsaade edilemez. Kültür Bakanlığımızın almış olduğu kararı çok doğru buluyoruz"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN