Sonucu sınıf çatışmasına çıkan bir havuz problemi

Sonucu sınıf çatışmasına çıkan bir havuz problemi

Yönetmen Aydın üçüncü uzun metrajı ‘Sabırsızlık Zamanı’ 18 Kasım’da vizyona giriyor. Pelin Batu, Feride Çetin ve Rıza Sönmez gibi oyuncuların da rol aldığı film, Diyarbakır’da kenar mahallede yaşayan iki kardeşin lüks bir sitenin havuzuna girme mücadelesi üzerinden bir sınıf çatışmasını beyazperdeye taşıyor.

Oyuncu ve yönetmen Aydın Orak’ın yazıp yönettiği, Türkiye-Avustralya ortak yapımı ‘Sabırsızlık Zamanı’ filmi 18 Kasım’da vizyona giriyor. Dünya prömiyerini Varşova, Türkiye prömiyerini Boğaziçi film festivallerinde yapan film, yurt dışında Almanya’da Berlinale ve Frankfurt, İngiltere’de Glasgow, Balkan Panorama, İspanya’da D’A festivallerinde büyük beğeni topladı. Türkiye’de Ankara, Antakya film festivallerinde de gösterilen film ayrıca 26. Sofya Uluslararası Film Festivali Ana Yarışma’ya seçilen tek Türk filmi oldu.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekli, iki yıl evvel Diyarbakır’da çekilen ‘Sabırsızlık Zamanı’, 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Film Forum Work in Progress Platformu’ndan ise ‘En İyi Film Ödülü’ ve ‘Başka Sinema Dağıtım Ödülü’ olmak üzere iki ödülle ayrılmıştı. Antakya Uluslararası Film Festivali’nde Seyirci Özel Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini de alan filmin başrollerinde Mirza ve Mithat Zarg, İştar Gökseven, Pelin Batu, Feride Çetin, Ali Seçkiner Alıcı ve Rıza Sönmez yer alıyor. Film, Diyarbakır’ın yakıcı yaz sıcağı altında yoksul bir kenar mahallede yaşayan iki kardeşin mahallelerinin hemen yanındaki lüks sitenin duvarını aşıp havuzuna girme mücadelesini anlatıyor. Başka Sinema’nın dağıtımcılığını üstlendiği film, beyazperdede sınıfsal farklılıkları sorgulayan hikayeleri sevenler için ideal bir yapım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN