Tekfen Filarmoni haziranda festivalden festivale koşuyor

Tekfen Filarmoni haziranda festivalden  festivale koşuyor

Tekfen Filarmoni Orkestrası haziran ayı konserleri ile festivalden festivale koşuyor. Orkestra Festival turnesi kapsamında orkestra, ilk olarak dünya çapında her yıl yüzden fazla konser veren Kanadalı piyanist Jan Lisiecki ile birlikte ‘51. İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri’nde seyirci karşısına çıkacak.

Haziran ayında üç festival konserine hazırlanan Tekfen Filarmoni’nin Daimî Şef ve Sanat Direktörü Aziz Shokhakimov “Yarım asırlık İstanbul Müzik Festivali, uluslararası saygınlığı olan, çok önemli sanatçıları Türkiye’ye getiren bir festivaldir. Festivalin üst üste 4. kez açılışını yapmaktan mutluyuz. Bu sene, Chopin’in 1 numaralı piyano konçertosunu birlikte seslendireceğimiz Jan Lisiecki’yi İstanbul’da ağırlayabildiğimiz için çok şanslıyız. Böylesi bir yetenek her gün dünyaya gelmiyor” dedi. Tekfen Filarmoni, 4 Haziran’da da 36. Uluslararası İzmir Festivali’nde keman sanatçısı Veriko Tchumburidze ile dinleyicisiyle büyülü Efes Antik Tiyatro’da buluşacak. ‘O da Tekfen’ oluşumuyla ise 8 Haziran’da ise 9. AIMA Müzik Festivali’ni bakır üflemeli beşlisinin renkli programıyla açacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN