Thor’un bileğini bükebilen yok

Thor’un bileğini bükebilen yok

Dünyayı sarsan pandeminin kararttığı beyazperde Hollywood’un vizyona sürdüğü yaz kozlarıyla ‘Kovid toprağını’ atmaya çalışıyor. 29-31 Temmuz haftasında seyircileri salona en çok çeken yapım ‘Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü’ oldu. Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale, Russell Crowe gibi isimlerin başrolü paylaştığı yapım 973 bin kişiyi salonlara çekti. Onu ‘Minyonlar 2’ izledi.

İki yılı aşan koronavirüsün etkilediği sektörlerin başında sinema geldi. Salgının etkisinin azaldığı yaz döneminde ise beyazperdede ardı ardına yeni yapımlar vizyona girdi. Seyirciyi salonlara yeniden çekmeyi amaçlayan filmler arasında sektöre doping etkisini ise Thor serisinin son filmi oluşturdu. ‘Aşk ve Gök Gürültüsü’ Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale, Russell Crowe’un rol aldığı filmi hafta sonunda 51 bin kişi izledi. Yapım toplamda ise 973 bin kişiyi salonlara çekti. Taika Waititi’nin yönettiği filmde, yıllar sonra karşılaştığı ve artık Mighty Thor olduğunu öğrendiği Jane Foster ile birlikte tüm tanrıları yok etmeye ant içen Gorr the God Butcher’a karşı mücadele veren Thor’un hikâyesi anlatılıyor.

Listede Thor’u Minyonlar 2: Gru’nun Yükselişi takip ediyor. Animasyon meraklılarının ve çocukların büyük ilgi gösterdiği devam filmi toplamda 823 bin kişiyi salonlara topladı. DC Süper Evciller Takımı’na 29 bin 235 izleyici bilet aldı. Sıralamadaki tek yerli yapım ise Vesvese: Cin Fısıltısı oldu. 6 bin izleyici, başrolünü Orhan Kılıç, Buse Sevindik, Onur Çimen, Cansu Orhan ve Ali Beyat’ın paylaştığı filmi izldi. Bülent Aydoslu’nun yönettiği korku türündeki yapımda, deneyimlediği gizemli olaylarla ailesini ve kendisini zor bir süreçte bulan Doğa’nın, ailesiyle birlikte bu duruma çözüm bulmaya çalışması anlatılıyor.

kar02-minyon.jpg

Antalya’da Altın Portakal coşkusu

Vizyon yeni filmlerle hareketlenirken Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 59’uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında bu yıl 2-6 Ekim’de gerçekleşecek Antalya Film Forum başvurularının sona ermesine sayılı günler kaldı. Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu için başvurular 5 Ağustos 2022 Cuma günü, Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu ve Belgesel Work in Progress Platformu için başvurular 8 Ağustos 2022 Pazartesi günü sona erecek.
Büyümekte olan uluslararası dizi sektörüne yeni isimler kazandırmak, projelere ulusal ve uluslararası destek sağlayarak özgün ve yaratıcı içerik geliştirmeye katkıda bulunmak amacıyla ilk kez iki yıl önce düzenlenmeye başlayan Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu için ise son başvurular 11 Ağustos Perşembe günü yapılabilecek. Başvurulara, festivalin web sitesinden ulaşılabilecek ve bu link belirtilen tarihlere kadar açık olacak. Antalya Film Forum bu yıl 2-4 Ekim 2022 tarihlerinde Antalya’da, 4-6 Ekim 2022 tarihleri arasında ise çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN