Tiyatronun duayenine ilk film festivali ödülü

Tiyatronun duayenine ilk film festivali ödülü

Adana Altın Koza Film Festivali’nin ’Orhan Kemal Emek Ödülleri’ bu yıl Zihni Göktay, Suzan Kardeş ve Zafer Ayden’e verilecek. Ödülü hakkında KARAR’a konuşan duayen tiyatrocu Göktay, bir film festivalinden ilk kez ödül aldığını belirterek, “Adana’dan verilen ödül benim için bir ilk. Çünkü Yeşilçam’da çok film yapamadım, tiyatroda çok yoğun olduğum için izin alamıyordum, ancak 25 yaptım. Ocakta eşimi kaybettim biliyorsunuz, kendimi toparlamaya çalışırken, bu ödül çok güzel bir moral oldu” dedi.

SALİHA SULTAN

Adana Altın Koza Film Festivali’nin bu yılki ’Orhan Kemal Emek Ödülleri’ Zihni Göktay, Suzan Kardeş ve Zafer Ayden’e verilecek. Ödüller, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında bu yıl 29’uncusu düzenlenen festivalin 12 Eylül akşamı gerçekleşecek açılışında sahiplerini bulacak. Sinema ve tiyatro oyuncusu Yetkin Dikinciler’in sunuculuğunda gerçekleşecek açılış gecesinde, Türk Tiyatrosu ve sinemasına yaptığı katkılardan dolayı usta oyuncu Zihni Göktay’a; makyaj sanatçısı, oyuncu ve şarkıcı Suzan Kardeş’e; Sine Sen (Sinema Emekçileri Sendikası) Eski Başkanı ve 40 yıldır Sine Sen’in yönetim kurulunda yer alan Zafer Ayden’e takdim edilecek. Ödüller geçen yıl Sevinç Okyay ve Ertunç Şenkay’a verilmişti. Festival komitesi geçtiğimiz günlerde, bu yılki onur ödüllerine ise usta oyuncular Müjdat Gezen ve Hale Soygazi’nin layık görüldüğünü açıklamıştı. Gezen ve Soygazi de ödüllerini festivalde alacak.

22.jpg

‘TİYATRODAN ÜÇ YILDIR AYRIYIM, DARÜLBEDAİ SAHNESİNİ ÇOK ÖZLEDİM’

Ödülü hakkında KARAR’a konuşan duayen tiyatrocu Zihni Göktay, sevincini şu ifadelerle dile getirdi: “Ödüle layık görüldüğümü öğrenince çok sevindim, çünkü Orhan Kemal benim çok değer verdiğim bir yazar. Yaşar kemal, Namık Kemal, Mustafa Kemal, bende bütün ‘kemaller’ çok önemli. Ayrıca, ocakta eşimi kaybettim biliyorsunuz, kendimi toparlamaya çalışırken, bu ödül çok güzel bir moral oldu.” Göktay, daha önce bir film festivalinden ödül almış mıydınız sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Benim için çok ilginç bir soru bu. Tiyatro için çok ödül aldım ama bir film festivalinden ilk kez ödül alıyorum. Adana Altın Koza’dan verilen ödül benim için bir ilk. Çünkü Yeşilçam’da çok film yapamadım ben, tiyatroda çok yoğun olduğum için izin alamıyordum, ancak 25 film falan yaptım meslek hayatımda. Yeşilçamla çok haşır neşir olamadım. Bu ödüle beni layık görenlere çok teşekkür ediyorum.” Sinema dünyasında ilk kez 1975’te Tosun Paşa filminde rol aldığını hatırlatan Göktay, şu an Nevra Serezli ile birlikte rol alacağı yeni bir film hazırlığında olduğunu kaydetti. Şehir Tiyatroları emekli oyuncusu Göktay, pandemi nedeniyle üç yıldır tiyatro sahnesinden uzak kaldığını vurgulayarak, “Pandemi nedeniyle oyunlarımın ikisi de kalktı maalesef, kadrosu da dağıldı, şimdi Darülbedayi benim için daha kısa süreli yeni bir oyun arıyor. 57 yıldır Darülbedayi oyuncusuyum, öyle böyle değil sahneye özlemim, çok kelimesi yetersiz kalır tiyatro özlemimi anlatmaya” diye konuştu. Göktay, ‘Orhan Kemal Emek Ödülü’nü bizzat almak için festivale gideceğini de sözlerine ekledi.

23.jpg

SİNEMA DÜNYASI EYLÜLDE ADANA’DA BULUŞUYOR

Türk sinemasının prestijli festivallerinden Adana Altın Koza Film Festivali bu yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalde bu yıl filmler; Ulusal Uzun Metraj, Belgesel, Uluslararası Kısa, Ulusal Öğrenci Kısa ve Adana Kısa Film bölümlerinde yarışacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri başkanlığını, yönetmen ve senarist Özcan Alper’in üstlendiği festivalde, yapımcı ve festival programcısı Julia Sinkevych, oyuncu Nazan Kesal, oyuncu Levent Özdilek, görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış, müzisyen Fahir Atakoğlu, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Umut Tümay Arslan ise jüri üyesi olarak yer alıyor. Festival, dünya sinemasından seçkiler, özel gösterimler, belgesellerin yanı sıra, çeşitli söyleşileri, atölye çalışmalarını, sinema sempozyumunu, çocuklara özel filmleri ve sergileri de sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN