Türk-Japon dostluğu kagura ile taçlandı

Türk-Japon dostluğu kagura ile taçlandı

Japonya’nın geleneksel sahne sanatlarından ‘Kagura’ hakkında bilgi edinmek isteyenlere özel bir site hazırlandı. Türkiye’deki Japonya Büyükelçiliği tarafından, Japonya Tanıtma Vakfı’nın projesi çerçevesinde hayata geçen site bir ay süreyle erişime açık olacak.

SALİHA SULTAN

Japonya Tanıtma Vakfı, Ertuğrul Firkateyni kazasının 130. yılına isabet eden 2020’de, Türkiye’de ‘Hiroshima Kagura’ gösterisi düzenlemeyi planlamıştı. Ancak, etkinlik salgın nedeniyle iptal olunca, kurum gösteriyi internet sitesine taşıma kararı aldı.

Site, Japonya’nın geleneksel sahne sanatları ve Japon kültürü hakkında daha derin bilgiler vermenin yanı sıra ve Japonya ile Türkiye arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor. Bu amaçla ‘Hiroshima Kagura’dan ‘Yamata-no-Orochi’ ve ‘Momiji-gari’ adlı 2 eser ile birlikte Kagura belgeseli Türkçe anlatımlı ve altyazılı olarak Türk izleyiciler için özel hazırlanan üç video da sitede ziyaretçilere sunuldu. Japon geleneksel sahne sanatı Kagura, doğanın nimetlerine duyulan minnettarlıktan ortaya çıkan bir tarım ritüeli olarak biliniyor.

Kökeninin 1000 yıldan daha eski olduğu söylenen sanat, Japonya’nın her köşesinde geleneksel bir gösteri sanatı olarak geleceğe taşınıyor. ‘japonyadankagura.com’ internet adresinde yer alan siteyi 23 Mart’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN