Türk sanatçıdan Rusların düzenlediği sergiye katılmama kararı

Türk sanatçıdan Rusların düzenlediği sergiye katılmama kararı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimini protesto eden Türk seramik sanatçısı Seçil Nebioğlu, Rus Kültür Merkezi’nin Paris’te düzenleyeceği sergiden geri çekildi. Nebioğlu, “Rusya’nın çıkardığı savaşı protesto ediyorum, Rus Kültür Merkezi’nin düzenlediği sergiye katılmayacağım. Sanat barıştan yanadır” dedi.

SALİHA SULTAN

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimini protesto eden seramik sanatçısı Seçil Nebioğlu, Rus Kültür Merkezi’nin Paris’te düzenlediği sergiden geri çekildi. Sanatçı Nebioğlu, 1-6 Mart tarihleri arasında Paris’te Rus Kültür Merkezi’nin organizasyonu ile gerçekleşecek sergide 3 eseri ile Türk sanatını temsil edecekti. Nebioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda “UNESCO desteği ile Paris Rus Kültür Merkezi’nin düzenlediği, 3 eserim ile davetli olduğum sergiye Rusya’nın çıkardığı savaşı protesto ederek katılmayacağım. Sergiden çekildiğimi kamuoyuna bildiririm. Sanat barıştan yanadır” dedi.

‘UNESCO BU SERGİYİ İPTAL ETSİN’

Nebioğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Savaş çıkararak, Ukrayna'ya, masum halklara zulüm ve ölüm saçan, tüm dünyaya ve ülkemize zarar veren Rusya'yı protesto ederek, ülkemi temsilen davet edildiğim, Unesco destekli Paris'teki sergiye katılmaktan vazgeçtim. Paris'e benden önce giden eserlerim, vizem, alınmış uçak biletim vb. zararlarım insan haysiyetinin korunması ve barış adına feda olsun.

Rusya, bu savaşçı tutumu ile kadın ve sanat üzerine sergi düzenleyerek aklanamaz.. Kan, gözyaşı ve zulme neden olan Rusya'nın Paris'teki Rus Kültür Merkezine ve bu sergiye destek veren UNESCO’ya sergiyi iptal etmeleri gerektiğini hatırlatıyor. Ülkemi temsil edecek olan bir Türk Sanatçısı olarak, bu sergiden çekildiğimi bildiriyorum.”

f23.jpg

Türk seramik sanatçısı Nebioğlu’nun en son kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çeken ‘Toprakla Ağıt’ sergisini Kasım-Aralık 2021’de UNIQ Expo İstanbul'da sanatseverlerle buluşturmuştu.

İstanbulluların metro istasyonlarındaki seramik eserlerinden tanıdığı sanatçı, yurt içinde ve dışında birçok sergiye imza attı.

Toplumsal konulara duyarlılığı ile tanınan sanatçı, çalışmalarını İstanbul’un Beykoz Görele Köyündeki sanat atölyesinde sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN