Türk toplumunun yüzde 88’i romanı kağıttan okumak istiyor

Türk toplumunun yüzde 88’i romanı kağıttan okumak istiyor

Araştırma şirketi Areda Survey’in Türk toplumunda kitap okuma alışkanlıklarını incelediği araştırma kapsamında bin 100 kişi ile yapılan görüşmelere göre, yüzde 95’i kitabı evde okumayı tercih eden Türk toplumunun yüzde 27’si kitapları artık internetten satın alıyor, artan dijitalleşmeye rağmen basılı kitaptan vazgeçmiyor.

Yeni bir araştırmaya göre yüzde 95’i kitabı evde okumayı tercih eden Türk toplumunun yüzde 27’si kitapları artık internetten satın alıyor, artan dijitalleşmeye rağmen basılı kitaptan vazgeçmiyor. Araştırma şirketi Areda Survey’in Türk toplumunda kitap okuma alışkanlıklarını incelediği araştırma kapsamında bin 100 kişi ile görüşüldü.

Araştırmaya göre basılı kitap, e-kitap ve sesli kitap türlerinden en çok tercih edilen, yüzde 88,4 ile basılı kitaplar oldu. Verilere göre e-kitap tercih edenlerin oranı yüzde 6,7 iken sesli kitap okumayı tercih edenlerin oranı ise yüzde 4,8 oldu.

Katılımcıların yüzde 94,5’i kitabını evde okumayı tercih ettiğini belirtiken, diğer kitap okuma alanları ise sırasıyla toplu taşıma, park-kafe, okul-iş ve kütüphane olarak öne çıktı. Katılımcıların yüzde 27’si kitap alırken internet sitelerini tercih ettiğini söyledi. Diğer seçeneklerde ise yüzde 26,6 ile arkadaşlar, yüzde 23,8 ile sahaflar, yüzde 13,2 ile zincir mağazalar yer aldı.

Okuyucuların ne sıklıkla kitap aldığı incelendiğinde ise yüzde 35,2’si ayda bir, yüzde 29,6’sı altı ayda bir, yüzde 15,5’i yılda bir, yüzde 10,3’ü haftada bir kitap aldığını belirtiyor. Yüzde 9,4’lük kesim ise hiç kitap almıyor. 2019’da 2019’da Türkiye’nin okuma haritasını çıkaran OKUYAY Platformu’nun 29 ilde yaptığı geniş kapsamlı araştırması okuma oranlarının yüzde 45’e yükseldiğini ortaya koymuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN