Ünlü yazar Ülkü Gözen Stewart’ın kedisi Cafer müzelik oldu

Ünlü yazar Ülkü Gözen Stewart’ın kedisi Cafer müzelik oldu

Amerika’da yaşayan ünlü yazar Ülkü Gözen Stewart’ın çocuk kitaplarına ilham veren kedisi “Esmer Kedi Cafer”, artık yalnızca sayfalarda değil müze vitrinlerinde de anılacak.

Amerika’da yaşayan yazar Ülkü Gözen Stewart, eşi James Oğuz Stewart ile birlikte kurduğu Nasrettin Hoca Vakfı aracılığıyla kültürel çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da eserlerini dünya çapında yayımlamaya devam ediyor. Hayvan sevgisiyle tanınan Stewart, simsiyah kedisi Cafer’i kaleme aldığı “Esmer Kedi Cafer” çocuk kitap serisinin kahramanı haline getirmişti.

Cafer, yalnızca kitap raflarında değil, farklı platformlarda da kendine yer buldu. Washington D.C.’deki Türk Festivali’nde çocuk okurlarıyla buluşarak “patisiyle imza” etkinliği düzenleyen Esmer Kedi Cafer, aynı zamanda hayvan haklarına dair “köşe yazılarıyla” da tanınıyor.

esmer-kedi-1

MÜZE VİTRİNİNE GİREN İLK KEDİ

Ünlü kedinin hikâyesi şimdi de bir müzeye taşındı. Doç. Dr. Nurettin Akçakale’nin 2012’de kurduğu ve ünlü isimlerin ayakkabılarını sergileyen “Yaşayan Ayakkabı Müzesi”, bu yıl ilk kez bir hayvanın eşyalarına kapılarını açtı. Üç bacaklı engelli bir kedi olan Cafer’in, dört yerine üç adet hazırlanan ayakkabısı müzenin koleksiyonuna dahil edildi.

Böylece “Türkiye’nin İlk Kedi Köşe Yazarı” unvanına sahip olan Esmer Kedi Cafer, aynı zamanda Yaşayan Ayakkabı Müzesi’ne giren ilk hayvan olmayı da başardı.

STEWART’TAN YENİ BİR MİSYON

Ülkü Gözen Stewart, geçtiğimiz ay 17 yaşına giren Cafer’in adını yaşatmak istediğini belirterek, onu kaybettikten sonra tahnit ettirip eşyalarıyla birlikte bir müzeye bağışlama niyetinde olduğunu açıkladı. Stewart, bu sayede hem çocuklara hem de yetişkinlere hayvan sevgisini ve tüm canlıların yaşam haklarına saygıyı hatırlatmayı hedeflediğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN