Ünlülerle ‘kanka’ olmak için paralanan bir hayat

Ünlülerle  ‘kanka’ olmak için paralanan bir hayat

Sinemalarda 5’i yerli 10 film vizyonda. Yerli yapımlarda ‘AItın Lale En İyi Film’ ödüllü siyah beyaz ‘Beni Sevenler Listesi’ öne çıkıyor. Halil Babür’ün bir uyuşturucu satıcısını canlandırdığı film, kenar mahalleden gelen Yılmaz’ın Cihangir’deki ünlüler tarafından sevilmek için kendini paralayışını anlatıyor.

Sinema salonlarında bugün 5’i yerli 10 film vizyona giriyor. Yerli yapımlarda yönetmen Emre Erdoğan’ın ikinci uzun metrajı ‘Beni Sevenler Listesi’ öne çıkıyor. Siyah-beyaz Retro tarzıyla dikkati çeken film 40. İstanbul Film Festivalinde ‘Altın Lale En İyi Film’ ödülünü aldı. Oyuncu kadrosunda Halil Babür, Hayal Köseoğlu, Ahmet Rıfat Şungar, Sermet Yeşil ve Nazlı Bulum’un yer aldığı dram türündeki film, Beyoğlu’nun Cihangir semtinde yaşayan uyuşturucu satıcısı bir adamın artık çevresi tarafından sevilmeyeceğine dair bir paranoya kapılmasını konu ediniyor. Filmin başrol oyuncusu Babür de performansıyla ‘En İyi Oyuncu’ ödülüne layık görülmüştü. Fatih Özcan’ın yönettiği ve senaryosunu kaleme aldığı ‘Mavzer’ filmi ise aksiyon yapımları sevenler için beyazperdede. Serhat Kılıç, Ozan Çelik, Seda Türkmen ve Burçak Dilekli başrolleri paylaştığı film İç Anadolu’nun yoksullukla mücadele eden, ihmal edilmiş bir dağ köyünde geçiyor.

SADECE BİR GECE

e27.jpg

Tuba Ünsal, Cemal Hünal, Gürgen Öz, Duygu Şen ve Gerfi Benveniste’nin başrollerinde oynadığı yerli yapım ‘Sadece Bir Gece’ de romantik komedi sevenlerin ilgisini çekmeye aday. Sinan Biçici’nin yönetmenliğini üstlendiği film, bir aldatma sonucu evliliklerinde bir dönüm noktasına gelen Tamer ve Begüm çiftinin hikayesini konu ediniyor. Sinemada yerli korku izlemek isteyenler ise Muhammet Kınık, Hakan Alagöz, Tolga Bengü, Özcan Yiğit ve Seçil Gülen Komi gibi isimlerin rol aldığı ‘Fabrika’ ile Cemal Aşkın Alpçetin ve Can Yelkenciler’in yönettiği ‘Lietli: Cin Kabilesi’ filmlerini tercih edebilir.

CYRANO DE BERGERAC UYARLAMASI

e28.jpg

Yabancı yapımlarda ise Joe Wright’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Cyrano’ öne çıkıyor. Roxanne’in ona duyduğu aşka karşılık vermeyeceğine dair kendini ikna eden Cyrano de Bergerac’in, Roxanne’in sevgisini kazanmaya çalışan genç Christian’a yardım etmesini anlatan filmin senaryosunu Erica Schmidt kaleme aldı. Dram türündeki müzikalin başrollerinde ise Haley Bennett, Peter Dinklage, Kelvin Harrison, Ben Mendelsohn ve Bashir Salahuddin yer alıyor. Christoffer Boe’nin yönetmenliğini yaptığı, Nikolaj Coster-Waldau, Katrine Greis-Rosenthal ve Flora Augusta’nın başrollerinde yer aldığı ‘Bir Tutam Açlık’ da bugün izleyici ile buluşacak. Danimarka ve İsveç ortak yapımı film, yemek antropolojisi alanında uzman Maggi ve usta şef Carsten çiftinin, Danimarka’nın en iddialı restoranını açma fikriyle yola çıkmalarını konu ediniyor.

BİR TUTAM AÇLIK

e25.jpg

Freddie Highmore, Astrid Berges-Frisbey, Sam Riley, Liam Cunningham ve Jose Coronado’nun rol aldığı ‘Kasa: Büyük Soygun’ da, Jaume Balaguere yönetmenliğinde sinema perdesine taşınıyor. Aksiyon ve gerilim ağırlıklı film, içinde büyük bir hazinenin olduğu bir kasayı açmaya çalışan bir adamın hikayesini odağına alıyor. Aneesh Chaganty’nin yönettiği ve Sarah Paulson, Kiera Allen, Sara Sohn ile Pat Healy’nin oynadığı ‘Gizli Gerçek’ haftanın bir diğer yabancı filmi. İspanyol yapımı film, baskıcı bir anne ile kızı arasında yaşanan sıra dışı olayları konu alıyor. Çocuklarını hafta sonu sinemaya götürmek isteyen aileler ise Holger Tappe’in yönettiği ve Emily Watson, Nick Frost, Jessica Brown Findlay ile Catherine Tate’in seslendirdiği ‘Mutlu Canavar Ailesi 2’ animasyonunu tercih edebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN