Yazar Deniz Erkin Purut: Çocuklarınızı dijital evrenden koruyun!

Yazar Deniz Erkin Purut: Çocuklarınızı dijital evrenden koruyun!

Sesim Ol İstismarla Mücadele ve İyileştirme Derneği Başkanı ve Dijital Asansör Reklam Ajansı Kurucu CEO’su Deniz Erkin Purut, sanal dünyaya karşı ebeveynleri uyardı: Metaverse ile sadece düşüncelerimize değil, bedenlerimize de hükmedebilecekleri bir dünya inşa ediyorlar. Ancak bu dijital evrene henüz hazır değiliz. Lütfen çocuklarınızı koruyun!

Kurucusu olduğu Sesim Ol İstismarla Mücadele ve İyileştirme Derneği ile istismara uğrayan çocuklar ve şiddete maruz kalan insanlar yararına çalışmalar yapan, aynı zamanda Dijital Asansör adlı reklam ajansının kurucu CEO’su olan yazar Deniz Erkin Purut, “geleceğin dünyası” olarak gösterilen ‘Metaverse’ hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı. Dev şirketlerin bu dijital evren aracılığıyla insanlara hükmetmeyi hedeflediklerini dile getiren Purut, Metaverse’in gelecekte travmatik olaylara yol açabileceğini ifade etti.

“BEDENLERİMİZE DE HÜKMEDECEKLER”

Deniz Erkin Purut şöyle konuştu:

“Yeni bir dünya yaratmaya çalışıyorlar; Metaverse. Nedir bu diye merak edip araştırmaya başladım. Bu projelerin arkasında, yarattıkları sosyal medya algılarıyla tüm bilincimize hükmedebilen şirketler olduğunu gözlemledim. Bununla tatmin olmayan dünya devleri yalnızca düşüncelerimize değil, duygularımıza ve bedenlerimize de hükmedilmek için yeni bir gezegen inşa ediyor. Hiçbir karşılığı olmayan arsalara, tablolara, NFT adı altında ‘maymunlara’ milyon dolarlar ödüyorlar. Peki nasıl yer alacağız bu dünyada? Şöyle ki; bir gözlük aracılığıyla sanal dünyanın içerisine adım atıyorsunuz. Geziyor, eğleniyor, en tuhafı hissedebiliyorsunuz. Görüntüdeki insan size dokunduğu anda, adeta gerçekmiş gibi bunu teninizde hissedebiliyorsunuz. Çok çılgınca öyle değil mi? Her ne kadar keyifli görünse de ben Metaverse’in gelecekte travmatik olaylara yol açacağı düşüncesindeyim.”

“GENÇLERİMİZ EKRANLARA KİLİTLENMİŞ DURUMDA”

Toplum olarak henüz bu sanal dünyaya hazır olmadığımızı söyleyen Purut, “Şu anda milyonlarca gencimiz ekranlara kilitlenmiş durumda. Yalnızca temel ihtiyaçlarını gidermek için bilgisayarlarının başından kalkıyorlar. Ve şimdi de dev şirketler bu insanlara ihtiyaçlarını giderecekleri bir sanal dünya vaat ediyor. Bu durum dışarıdan çok havalı gözükse de derinlere indiğinizde işin hiç de öyle olmadığını görüyorsunuz” dedi.

“EBEVEYNLERE ŞU SIRA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Çocuk ve gençlerin sanal dünyaya büyük ilgi duyduğunu söyleyen Deniz Erkin Purut, ebeveynlere dijital dünyanın tehlikelerine karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu:

“Burada ebeveynlere çok iş düşüyor. Çocuklar bizim geleceğimiz ve gelecek bizim elimizde, onları nasıl yönlendireceğimize biz karar veriyoruz. Lütfen çocuklarınızı gözlemleyin. Oynadıkları oyunları, dolaştıkları forumları, telefonundaki uygulamaları inceleyin. Sanal dünyanın tehditlerinden uzak kalmalarını sağlayın. Tüm bunların dışında onlarla sık sık konuşun. Paylaşımlarınız çoğalsın ki çocuk asıl ihtiyacının sanal dünyada olmadığını anlayabilsin. Unutmayın; bir çocuğun gelişimini sağlayan en önemli kaynak besin değil, iyi bir psikolojidir. Ailesinde mutlu olan çocuk hem tehlikelerden uzak durur hem de sağlığını tehdit edebilecek bir durumla karşılaştığında bunu ailesiyle paylaşır. Mutlu bir gelecek inşa etmek için mutlu çocuklara ihtiyacımız var. Mutlu çocuklar yetiştirmek de ebeveynlerin birincil görevi.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN