Yedi tepeli şehirde yaz mevsimi festival yağmuruyla geçecek

Yedi tepeli şehirde yaz mevsimi festival yağmuruyla geçecek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bu yaza üç festivalle damga vuracak. 1-17 Haziran’da ‘51. İstanbul Müzik’, 7-18 Temmuz’da ‘30. İstanbul Caz’ ve 29-30 Temmuz’da ‘+1 Sunar: Gezgin Salon’ festivalleri ile yaz boyu dünyada klasik ve güncel müziğin önde gelen isimleri İstanbul’da sahne alacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bu yaza üç festivalle damga vuracak. ‘51. İstanbul Müzik Festivali’, ‘30. İstanbul Caz Festivali’ ve ‘+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali’ ile yaz boyu klasik ve güncel müziğin önde gelen isimlerini İstanbul’da konuk edecek. İlk olarak 1-17 Haziran arasında, Borusan Holding sponsorluğunda ‘51. İstanbul Müzik Festivali’ düzenlenecek.

Festivalin 25 konserinde, Salzburg Mozarteum Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, Borusan Quartet gibi önemli topluluklar ve Anne-Sophie Mutter, Barbara Hannigan, Fazıl Say, Matthias Goerne, Arabella Steinbacher, Nicolas Altstaedt, Avi Avital gibi solistlerin de aralarında olduğu 60’ın üzerinde isim ağırlanacak.

uu.jpg

Fatoumata Diawara

Konservatuar öğrencilerinin ücretsiz takip edebileceği festival biletlerinin genel satışları 24 Mart’ta başlayacak. Festivallerde her yıl olduğu gibi ücretsiz konserler de yer alacak. Öğrenciler ise tüm İKSV etkinliklerinde 10 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabilecek.

GENÇLER PARKORMAN’DA MÜZİĞE DOYACAK

Salon İKSV’nin ‘+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali’nin ikincisi de 29-30 Temmuz’da Parkorman’da düzenlenecek. Festival iki günlük müzik maratonunun ilk gününde sahnede ‘elektronik bir aydınlanış’ deneyimi sunan Satori, soul-funk’ın imparatoriçesi L’Impératrice, elektro-pop’a yeni bir soluk getiren Agar Agar, deneysel pop üslubuyla Sylvie Kreusch ile küresel müzik sahnesinde adını duyuran Emir Taha; ikinci gününde klasik ile elektronik müziği harmanlayan Jon Hopkins, samimi sahne enerjileriyle Büyük Ev Ablukada, romantik masalları ve şehvetli sesiyle Warhaus, meşhur ‘çöl noir’ tınısıyla Still Corners ve karanlık R&B tarzıyla Tsar B festival izleyicileriyle buluşturacak. Biletlerin genel satışı 17 Mart’ta başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN