Yönetmen Güneş’in kamerası Türkiye’nin 40 yıldır kanayan yarasına odaklandı

Yönetmen Güneş’in kamerası Türkiye’nin 40 yıldır kanayan yarasına odaklandı

Yönetmeni İsmail Güneş’in senaryosuna da imza attığı yeni filmi Kurban’ın çekimleri başladı. Güneş’in bir asker babasının hikayesini anlatmak için kameranın başına geçtiği film Sakarya’nın Taraklı ilçesinde çekiliyor.

Türkiye’yi Oscar ödüllerinde temsil eden ‘Ateşin Düştüğü Yer’ filmi geçtiğimiz günlerde Montreal Film Festivali’nin ‘En iyilerin en iyisi 20 film seçkisi’ arasına giren Güneş’in yeni filmi Kurban, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT’nin desteğiyle hayata geçiyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği filmin çekimlerinin mart ayı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Başrolünde Mürşit Ağa Bağ’ın yer aldığı filmde oyuncuya Fuat Onan, Ümit Çırak ve Nermin Yılmaz gibi birçok isim eşlik ediyor. Filmi gençliğini kömür madenlerinde geçiren, üç çocuğundan tek ve en büyük oğlu İsmail’i Şırnak’ta terör hattında askerlik yapan İbrahim adlı bir babanın hikayesi üzerinden Türkiye’nin 40 yıldır kanayan yarası terörü hamasetten uzak bir dille beyazperdeye taşıyacak. ‘Bir İbrahim İki İsmail’ sloganıyla yola çıkan filmin yapımcılığını Aynur Güneş, uygulayıcı yapımcılığını ise yönetmen Muhammet Çakıral üstlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN