Kurban Bayramında hangi illerde sokağa çıkma yasağı var? 2020 Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Kurban Bayramında hangi illerde sokağa çıkma yasağı var? 2020 Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Koronavirüs (corona virüs) salgının etkisini yitirmesiyle beraber 'yeni normalleşme' kararları çerçevesinde birçok kısıtlama kaldırıldı. Fakat vaka sayılarının hızla artış göstermesi uzmanları endişelendirdi. Vatandaşlar, 'Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?' sorusunun yanıtını merak ederken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan'dan konuyla ilgili önemli bir açıklama geldi. İşte detaylar...

'Kurban Bayramında hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacak?', '2020 Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı var mı?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. LGS ve YKS günlerinde kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanmasının ardından gözler temmuz ayının sonun gününde başlayacak Kurban Bayramı'na çevrildi. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan'ın açıklamalarını haberimizde bulabilirsiniz...

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLUR MU?

Video konferans yöntemiyle gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası koronavirüs (corona virüs) salgınında son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağına dair henüz bir karar verilmediğini söyledi.

Koca'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Zannediyorum 1 aydan fazla bir zaman dilimi var. Önümüzdeki haftalardaki vakaların seyri, salgının seyri bu anlamda belirleyici olacak. Bilim Kurulu'nda gündeme gelmediği için net bir şey söylemem doğru olmaz. Kurban Bayramı'nda kısıtlılık olabileceğini şimdiden söylemem zor ama kısıtlılığın Ramazan Bayramı'ndaki gibi olmayacağı kanaatindeyim. Bilim Kurulu'nun gündemine gelir. Kararı verecek olan Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanımızın bu noktadaki iradesi."

"KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANABİLİR"

Türkiye'nin vaka sayısında binli rakamların altına inmesi gerektiğini belirten Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması uyarısında bulundu. Özkan, vaka sayısının düşmemesi durumunda Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının uygulanacağını dile getirdi.

Özkan'ın açıklaması şu şekilde:

"Kişisel kanaatim rakamları düşüremezsek Kurban Bayramı'nda bir engel geleceğini düşünüyorum. Rakamlar böyle devam ederse yasaklar yeniden gelebilir. Çünkü biz sarılmadan, öpüşmeden duramıyoruz."

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Arife günü - 30 Temmuz 2020 Perşembe günü

1. gün - 31 Temmuz 2020 Cuma günü

2. gün - 1 Ağustos 2020 Cumartesi günü

3. gün - 2 Ağustos 2020 Pazar günü

4. gün - 3 Ağustos 2020 Pazartesi günü

2020 YILI RESMİ TATİLLER

2020 KURBAN VEKALET ÜCRETİ NE KADAR?

KURBANLIK HAYVAN SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

AKİKA KURBANI NEDİR VE ADAK YERİNE GEÇER Mİ?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN