Yarış kızışıyor: Huawei Apple'ı tahdından edebilir

Yarış kızışıyor: Huawei Apple'ı tahdından edebilir

Küresel akıllı telefon pazarında yer alan firmalar arasında kıyasıya bir rekabet yaşanırken, pandeminin neden olduğu ekonomik kriz, firmaların yıl sonu bilançolarına da olumsuz yansıdı. Bütün olumsuzluklara rağmen küresel pazarın lideri yine Çinli ve ABD'li firmalar oldu.

Teknoloji firmaları küresel pandeminin yarattığı ekonomik krize karşı mücadelesini sürdürüyor. 2020 yılında oldukça zor günler geçiren Huawei, krizi atlatmakta zorlanırken Apple, 2020'nin 4. çeyreğinde Samsung'u geçerek birinci sırada yer aldı.

Küresel akıllı telefon sektörünün tamamı için çalkantılı bir yılın ardından 2020'nin son çeyreğinde hafif bir toparlanma yaşadı. 

APPLE YÜZDE 96 BÜYÜME KAYDETTİ

Counterpoint'in son raporuna göre Apple, ikinci sıradaki Samsung'dan yaklaşık 20 milyon daha fazla ürün siparişi alarak  2020'nin 4. çeyreğinde çeyrek bazda yüzde 96 büyüme kaydetti. 

Apple'nin yeni piyasaya sürdüğü İPhone 12,  Koreli firma üzerinde önemli bir baskı oluşturduğu dile getirilirken Samsung,  2020'nin 4. çeyreğinde yüzde  22 oranında küçüldü.

Galaxy S21'nin üreticisi Samsung,  küresel pazar payının yüzde 19'unu alarak 2020'de zirvede tamamladı.

HUAWEİ KABUS DOLU BİR YIL GEÇİRMESİNE RAĞMEN 3. SIRADA

Hala ABD yaptırımlarından etkilenen Huawei'nin ürettiği Q4 2020, şirkete kabus dolu bir yıl yaşatırken  Huawei, 2020'nin 3. çeyreğinde altıncı sıraya geriledi. 

2020'nin dördüncü çeyreğinde sadece 33 milyon cihaz satan Oppo ve Vivo, Çin devini geçmek için satışlarını sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 8 artırdı.

2020'ye bir bütün olarak bakıldığında Huawei, küresel akıllı telefon pazarında hala üçüncü sırada yer alıyor. Pazar payının yüzde 14'üne sahip şirket, 187,7 milyon adet sipariş topladı. 

Çinli Xiaomi firması ise sessiz ama istikrarlı bir yıl geçirdi. Bir önceki yıla göre yüzde 17 daha fazla sipariş alırken 2020'nin dördüncü en büyük markası oldu. 

Kayda değer diğer firmalar arasında yer alan Realme , 2019'daki yüzde 417'lik devasa büyümesi, 2020'de biraz yavaşladı, ancak yine de sipariş rakamlarını yıldan yıla yüzde 65 arttırdığı görüldü.

2020'nin kaybedeniyse Lenovo oldu. 2020'de firmanın sevkiyatları, Motorola'nın zayıf performansıyla daha da artarak yüzde 18 oranında azaldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN