KYK memur alımı başvuruları ne zaman bitiyor? KPSS 60 puanla personel alınacak

KYK memur alımı başvuruları ne zaman bitiyor? KPSS 60 puanla personel alınacak

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) KPSS'den en az (KPSSP3 puan türünden) 60 alan 270'i kadın ve 230'u erkek olmak üzere 500 personel memur alımı yapacak. 20 Ocak 2021'de sona erecek başvurular basvuru.gsb.gov.tr adresinden alınıyor. İşte, başvuru şartları...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nde (KYK) görev alacak 500 personel ataması, KPSS puanlarına göre yapılacak. Başvurular ise sadece internet üzerinden yapılacak. Gerekli şartları yerine getiren adaylar, Ankara'da sınava tabi tutulacak.

KYK MEMUR ALIMI NE ZAMAN?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) KPSS'den en az KPSSP3 puan türünden 60 puan alan toplamda 500 kişilik memur alımı yapılacağını duyurmuştu.

KYK personel alımı başvuru dönemi 4-20 Ocak 2021 tarihleri arası olarak belirlendi. Adaylar işlemlerini 20 Ocak 2021 saat 17.00'ye kadar gerçekleştirebilecek.

Adayların başvuru için elektronik ortamda sınav başvuru formunu doldurulması gerekiyor.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ile ilgili duyuru daha sonra Bakanlığın resmi internet sitesinde ilan edilecek ve adaylara bildirilecek.

KYK PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

* Adaylar başvuru işlemlerini basvuru.gsb.gov.tr adresinden 'Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Alımı Sınav Başvurusu Formu'nu doldurarak elektronik ortamda yapacak.

* Elektronik ortamda başvuru yapan adaylar, 'III-BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER' başlığı altında  belirtilen belgelerini başvuru sisteminde belirtilen yerlere .jpeg (fotoğraf) formatında yükleyecekler.

* Adaylar başvurularını tamamladıktan sonra 'Başvuruyu Onayla' seçeneğinin kullanarak başvurularını tamamlayacaklardır.

* basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden e-başvuru formunu doldurmayan veya başvurusunu onaylamayan adayların başvuru talepleri değerlendirmeye alınmayacak.

* Adaylar yalnızca bir pozisyon için başvuruda bulunabilecektir.

KYK MEMUR ALIMI BAŞVURU EKRANI

6008033b2af107109c33d0c7.jpg

KYK PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7. alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

2) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

3) Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak,

4) 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

5) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak,

6) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

7) Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,

8) Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1. maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir. Adayların başvurunun son günü itibarıyla aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.

KYK PERSONEL ALIMI SINAVI ŞEKLİ, KONULARI, YERİ VE TARİHİ

1) Sınav sözlü olarak Ankara'da yapılacak.

2) Sözlü sınavda adaylar; sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından;

a) Görevin gerektirdiği mesleki alan bilgisi (Genel mevzuat ile Bakanlık mevzuatı vb.), (50 puan)

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 puan)

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, (10 puan)

d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 puan)

e) Genel kültürü ve genel yeteneği, (10 puan)

f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10 puan) konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Komisyon üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN