LeBron James'den NBA takımlarına boykot tepkisi

LeBron James'den NBA takımlarına boykot tepkisi

NBA takımları, ırkçı saldırılara tepki göstererek dün oynanması planlanan maçlara çıkamama kararı aldı. Ardından oyuncular arasında yapılan toplantıda LA Lakers ve LA Clippers takımları kalan maçların tamamını boykot etme yönünde görüş belirtti. Ancak diğer takımların hiçbirisi bu fikre destek vermeyince Lakers’lı LeBron James toplantıyı terk etti.

ABD’deki siyah vatandaşlara uygulanan ırkçı saldırılar neticesinde NBA takımları isyan etti ve dün gece oynanması gereken maçlar, oyuncuların boykot kararı sonrasında ertelendi. Ancak oyuncular arasında da boykot konusunda kararsızlıklar yaşanırken LeBron James'in toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

Sözcü Skor'un haberine göre, NBA ve spor tarihinde yaşanan en ses getirici boykot kararı sonrasında tüm dünya gündemi gözlerini ABD’ye çevirdi. Siyah vatandaşlara polis tarafından uygulanan ırkçı saldırıların neticesinde Amerika kıtası ayağa kalkarken, spor dünyası ise yaşananlara daha fazla sessiz kalamadı.

Siyah vatandaş Jacob Blake’e düzenlenen polis saldırısının ardından ülkede çıkan olaylarda 2 kişi daha hayatını kaybedince, NBA takımları dün oynanması planlanan maçları boykot etme kararı aldı. NBA yönetimi ise, maçların ertelendiğini duyururken oyuncular arasında kritik bir toplantı yapıldı.

Oyuncular arasında yapılan toplantıda LA Lakers ve LA Clippers takımları kalan maçların tamamını boykot etme yönünde görüş belirtti. Ancak diğer takımların hiçbirisi bu fikre destek vermeyince Lakers’lı LeBron James toplantıyı terk etti.

James, kulüp sahiplerinin de görüşmelere katılması gerektiğini ve aksiyon almaları gerektiğini belirtirken, yıldız oyuncunun bu tepkisinin ardından Clippers ve Lakers’lı diğer oyuncular da toplantıdan ayrıldı.

LeBron James’in bu hareketinden sonra toplantıda söz alan Miami’li Udonis Haslem ise "Lakers ve Clippers oyuncuları olmadan sezona nasıl devam edem edecek? ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN