LGS'de tam puan alan Ali Fuad Erkan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Ali Fuad Erkan mühendis olmak istiyor

LGS'de tam puan alan Ali Fuad Erkan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Ali Fuad Erkan mühendis olmak istiyor

LGS’de tam puan alarak gündeme gelen Ali Fuad Erkan’ın okuduğu okul ve yaşadığı şehirde haklı bir gurur var. 2020 LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 2020 LGS birincilerinden, ‘’Ali Fuad Erkan kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi okuldan mezun?’’ soruları merak edilmeye başlandı.

2020 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen merkezi sınava Kırklareli'den giren ve bütün soruları doğru cevaplayarak tam puan alan Ali Fuad Erkan, şehrin gururu oldu. Ali Fuad Erkan, bilgisayar ya da kimya mühendisi olmak istiyor.

LGS BİRİNCİSİ ALİ FUAD ERKAN KİMDİR VE HANGİ OKULDA OKUYOR?

20 Haziran'da yapılan LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ali Fuad Erkan, emeğinin karşılığını düzenli ve sistemli çalışma ile aldığını belirtti.

Tam puan almanın gururunu yaşadığını kaydeden Ali Fuad Erkan, sınava geçen yaz hazırlanmaya başladığını ifade ederek, ilk olarak günde 100 soru çözme hedefinin olduğunu ancak 140 soru çözmeye başladığını söyledi. Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle evde çok boş vakitlerinin olduğunu aktaran Ali Fuad Erkan, 170 soru çözmeye başladığını bildirdi.

Okulunun kendisine bu konuda çok yardımcı olduğunu açıklayan Ali Fuad Erkan, okulunun koronavirüs döneminde bulabileceği en iyi soruları bulup tüm öğrencilerle birlikte kendilerine de verdiğini söyledi.

Sınavda gerginlik yaşamasına karşın başarılı olduğunu kaydeden Ali Fuad Erkan, sınavda biraz gergin olduğunu ancak kendisine verilen tavsiyeleri o anda unutarak tamamen sınava odaklandığını işaret ederek, sınavda beklediği soruların çıktığını vurguladı.

Bazılarının benzerlerini çözdüğünü, 'Acaba bir yanlışım çıktı mı?' diye de kaygısının olduğunu da anlatan Ali Fuad Erkan, sınavda bazı soruların tuzak olduğunu fark ettiğini ve bunun da kendisini rahatlattığını öne sürdü

Mühendis olmak istediğini ve hep bunu hayal ettiğini açıklayan Ali Fuad Erkan, kimya ile bilgisayar mühendisliği arasında kararsız kaldığını da sözlerine ekledi.

Ali Fuad Erkan, 14 yaşında ve 2020 LGS’de tam puan yapan isimler arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN