Lütfü Türkkan: Sokağa çıkma yasağı tekrar gündeme gelmeli

Lütfü Türkkan: Sokağa çıkma yasağı tekrar gündeme gelmeli

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan koronavirüs salgınının kontrolden çıktığını iddia ederek 'Salgının yaygın olduğu özellikle Ankara ve İstanbul'da sokağa çıkma yasakları tekrar gündeme getirilmeli' dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, salgının yaygın olduğu Ankara ve İstanbul'da sokağa çıkma yasağının yeniden gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün akşam saatlerinde açıkladığı son verilere göre, 55 kişi daha hayatını kaybetmiş, 1673 yeni tanı konmuştu. Türkiye'de toplam ölü sayısının 6 bin 837'ye, vaka sayısının 284 bin 943'e yükseldiği belirtilmişti.

"TUTUKLAMAYI BECEREMEYENLER İDAMDAN MEDEN UMUYOR"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği idam tartışmalarına değinen Türkkan, "Vatandaşımız adalet, hukuk, aş, iş için çığlık atarken, milletin çoluğuna, çocuğuna göz dikenleri tutuklamayı bile beceremeyenler adaleti sağlamak için idamdan medet umar hale geldiler. Küçük ortak teklifiyle idamı gündeme getirmeye çalıştılar. Aslında idam cezası zaten var. Hukuk, demokrasi idam edildi Türkiye'de" dedi.

Türkkan, koronavirüs salgınının kontrol altına alınamadığına da dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Korona artık kontrol altında değildir. Verilen rakamlara artık kimse inanmıyor, 30 misli fazla olduğu söyleniyor. Sokağa çıkma yasakları kısmi olarak en azından artan vilayetlerde özellikle Ankara'da tekrar uygulanmaya başlanmalıdır. Mutlaka gerekli tedbirleri almaya davet ediyorum. Salgının yaygın olduğu özellikle Ankara ve İstanbul'da sokağa çıkma yasakları tekrar gündeme getirilmeli."

"KAYMAKAMI KİM ATADI SOYLU?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Malazgirt Zaferi kutlamalarında Cumhurbaşkanının dibine kadar girebilen" kaymakamın görevden alındığını belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Kaymakamı kim atadı Sayın Soylu? Burada ihanet eden kim, ihanete vesile olan kim? Bunun cevabını Sayın Soylu’dan bekliyoruz" dedi.

Türkkan konuya ilişkin şunları söyledi;

"İçişleri Bakanlığı, Emniyet ve MİT'in ortak soruşturmaları sonrasında mülki idare amirliklerinde görevli son iki günde 100’e yakın Vali Yardımcısı ve Kaymakam Fetö iddiasıyla görevden alındı. Görevden alınanlar arasında yer alan Ahlat Kaymakamı İsa Erat dikkat çeken bir isim. Ahlat'ta 26 Ağustos’ta yapılan Malazgirt Zaferi etkinliğinde devletin zirvesine Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat ev sahipliği yaptı."

"Temmuz ayında canlı yayında AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, İçişleri Bakanlığının bazı Fetöcülere göz yumduğunu söylemişti."

"Metiner; Bazı isimler var bizde. Biz de izliyoruz kendimize göre. Kritik yerlerde hâlâ isimler varsa, 'Nedamet gösterdiler, sahiplenmemiz, kazanmamız lazım' adı altında bu tür atamalar, tayin ve terfiler yapılırsa korkarım ki FETÖ'yle mücadele konusunda yeniden zafiyet yaşayabiliriz' ifadelerini kullanmıştı."

"Canlı yayına bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Metiner'e 'Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorum demektir' demişti."

"Sayın Süleyman Soylu’ya soruyorum; 28 Ağustos 2019’da göreve başlayan, Malazgirt Zaferi Anmalarında Sayın Cumhurbaşkanı’nın dibine kadar girebilen Kaymakamı kim atadı Sayın Süleyman Soylu? Burada ihanet eden kim, ihanete vesile olan kim? Bunun cevabını Sayın Soylu’dan bekliyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN