Mahfi Eğilmez'den faiz yorumu: Kararın tek yararı sadeleştirme oldu

Mahfi Eğilmez'den faiz yorumu: Kararın tek yararı sadeleştirme oldu

Merkez Bankası'nın beklendiği gibi politika faizini yükseltmesi, dolar ve euroda sert düşüşlere neden oldu. Dikkat çeken çıkış ise ekonomist Mahfi Eğilmez'den geldi, Twitter'dan paylaşım yapan Eğilmez "Kararın tek yararı sadeleştirme oldu" dedi.

Merkez Bankası bu kez şaşırtmadı ve beklendiği gibi politika faizini yükseltti. Faiz kararının ardından dolar ve euro sert düşüş yaşandı. Dikkat çeken çıkış ise ekonomist Mahfi Eğilmez'den geldi.

Twitter'dan paylaşım yapan Eğilmez "TCMB politika faizini 475 baz puan artırarak yüzde 15'e yükseltti. Buna karşılık tüm fonlamanın haftalık repo ile (yani bu faiz üzerinden) yapılmasına karar verdi. Bu durumda zaten yüzde 15'de olan MB ortalama faizi değişmezken kararın tek yararı sadeleştirme oldu" ifadelerini kullandı. 

 

MERKEZ FAİZ KARARINI VERDİ

Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 475 baz puanlık artışla yüzde 10,25'ten yüzde 15'e yükseltti.

Bir hafta vadeli repo faizini Eylül'de yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükselten, Ekim toplantısında ise bu seviyede sabit bırakan Merkez Bankası, Kasım toplantısında 4,75 baz puan artışa giderek politika faizi yüzde 15 seviyesine çıkarmış oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN