MEB en az ilköğretim mezunu 1082 engelli memur personel alımı yapılacak

MEB en az ilköğretim mezunu 1082 engelli memur personel alımı yapılacak

EKPSS tercihler ne zaman, merak konusu oldu. 19 Ocak 2021 Salı günü sona erecek EKPSS tercih işlemlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na 1082 engelli memur ataması gerçekleştirilecek. İşte, EKPSS tercih sonuçları sorgulama ekranı...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçlarının ardından tercih işlemleri de tamamlanıyor. Kamu kurumlarında personel açığı bulunan pozisyonlara engelli vatandaşlar kadrolu olarak atanacak.

EKPSS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Engelli vatandaşların devlet dairelerinde memur olmasını sağlayan EKPSS tercih işlemler 19 Ocak 2021 Salı günü saat 23.59'da sona erecek.

Tercih işlemleri, EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak.

EKPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EKPSS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin ÖSYM'den henüz bir açıklama yapılmadı. Geçen yıl tercihler 30 Kasım 2020'de son bulmuş, sonuçlar 17 Aralık 2020'de açıklanmıştı. Bu süre baz alındığında 2021 EKPSS tercih sonuçlarının 5 Şubat 2021 gibi açıklanması bekleniyor.

2021 EKPSS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

engelli-memur-alimi.jpg

EKPSS HANGİ KURUMLARA ATAMA YAPILACAK?

KPSS puanı ve kura yöntemi ile engelli memur ataması gerçekleştirilecek. Yılda iki defa atama yolu ile yapılan alımların en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) ayrıldı. 2021/1 EKPSS puanı esas alınarak yapılacak toplam 2140 kişilik alımın 1082 kişilik bölümü MEB bünyesinde görevlendirilecek. İlköğretim, lise, önlisans, lisans mezunu adaylar başvuruda bulunabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmetli, veri hazırlama ve kontrol işletmeni pozisyonlarında toplamda 1082 memur alımı yapılacak. Adaylar EKPSS puanı ile ya da kura yöntemi ile tercihlerini yapabilir ve okullarda istihdam istidam edilecek.

MEB ENGELLİ MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Milli Eğitim Bakanlığı, EKPSS 2021/1 sonuçlarına göre 1082 kişilik bir atama yapacak. Adaylar arasından ilköğretim mezunu 100 kişi, lise mezunu 200 kişi, önlisans mezunu 500 kişi ve lisans mezunu 282 kişi alınacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN