Meclis'te 'Führer' gerginliği

Meclis'te 'Führer' gerginliği

TBMM Adalet Komisyonu'nda Avukatlık Kanunu ile ilgili değişikliğin görüşmeleri sırasında tansiyon yükseldi. Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç'un, İsmet İnönü'ye Führer benzetmesinde bulunması gerginlik çıkardı.

TBMM Adalet Komisyonu'nda, AK Parti ve MHP milletvekillerince hazırlanan Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler sırasında gerginlik çıktı. Görüşmede Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç'un, İsmet İnönü'ye Führer benzetmesi ortamı gerdi.

TUNÇ, KASTINI AŞTIĞINI SÖYLEDİ

CHP milletvekilleri Türkiye'nin ilk Başbakanı İsmet İnönü'ye Führer benzetmesine tepki gösterdi. Tunç, kastını aştığını söyledi. CHP milletvekilleri ise özrü kabul etti.

FÜHRER NEDİR?

Führer, Adolf Hitler'in, Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin ve Üçüncü Alman İmparatorluğu'nun yöneticisi olduğu dönemde kullandığı ve "lider" anlamına gelen unvandır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN