Menajerlere 8.9 milyon euro ödedik

Menajerlere 8.9 milyon euro ödedik

Sarı-Kırmızı Kulübün Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray’ın bu sezon yaptığı transferler için ödenen paralara gelen eleştirilere cevap verdi. Özbek, satılan oyunculardan elde edilen bonservis gelirin 18.5 milyon euro olduğunu söyledi ve ekledi: “Mücadele ettiğimiz dünyada bu rakamlar, çok daha yüksek bir seviyede olmaktadır. ”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında transfer harcamaları üzerine açıklamalarda bulundu. Yapılan transferlerle ilgili konuşan Dursun Özbek, “Bu sezon 8.9 milyon euro menajerlik ücreti ödedik. Satılan oyunculardan elde edilen bonservis geliri 18.5 milyon euro. Mücadele ettiğimiz dünyada bu rakamlar, çok daha yüksek bir seviyede olmaktadır” dedi. Ücretlerle ilgili bilgi vermeye devam eden Sarı-Kırmızılıların başkanı “Yeni bir takım kurduk, 4 haftadaki performansı ortada. Yapılan transferlerin çok uygun olduğunu ve taraftarları son derece mutlu edeceklerini düşünüyorum. UEFA’nın uyguladığı maç başı ücretler için 65 milyon euro limit vardı. UEFA analizimizi yaptı ve o dönem için bu rakam verilmiş. Şu an 31 futbolcumuz var ve vergisi dahil 66.6 milyon euro ödeme yapıyoruz” diye konuştu.

TOPLAM BORÇ 2.5 MİLYAR TL

Tepkilere cevap veren Özbek, “Riva’dan gelen parayı götürdün diyorlar. Tabi bu paraları harcadık ama Riva’dan geleni yatırdık değil bu. Bir takım kuruldu ve bu takım performansıyla da bir para getirecek. 4 sene itibariyle bu takım sahaya çıkıp oynayacak, taraftar gelecek” görüşlerini dile getirdi. Şampiyonlar Ligi’nden gelen gelire vurgu yapan Dursun Özbek, “Hedefimiz şampiyonluk. Buna göre gelirimiz olacak. Ne kadar performans gösterirsek Şampiyonlar Ligi’ne katılmanın 35-40 milyon euro getirdiğini görmüyor muyuz” diye konuştu. Öte yandan Galatasaray ve bağlı ortaklıklarının 30 Haziran 2017 itibariyle borcunun 2 milyar 521 milyon TL olarak açıklandı. Borç-alacak farkı ise 880 milyon TL.

CİMBOM’UN YENİ SPONSORU FLUO

Galatasaray, futbol takımının şort sponsorluğu için teknoloji firması Fluo ile anlaşma yaptı. Törende konuşan ve anlaşmanın 1+1 yıllık olduğunu belirten Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, “Galatasaray, partnerlik ve sponsorluk anlamında büyük firmalardan en çok talep gören kulüp. Fluo ise Türkiye’de isminden söz ettirmeye başlayan Yunanistan kökenli bir marka. Fluo ile Galatasaray arasındaki bu anlaşma iki tarafa da güç verecektir. Bu anlaşma şampiyonluk yolunda bize katkı verecek” dedi.

METİN OKTAY KABRİ BAŞINDA ANILDI

Galatasaray’ın “Taçsız Kral” lakaplı efsane ismi Metin Oktay, vefatının 26. yılında mezarı başında anıldı. Metin Oktay’ın Koza Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, futbol takımı yardımcı antrenörü Ayhan Akman ile kaptan Selçuk İnan’ın yanı sıra Oktay’ın ailesi, sevenleri ve yakınları katıldı. Törende konuşan Selçuk İnan, “Onunla aynı formayı giydiğim için çok gururluyum” diye konuştu. Öte yandan Metin Oktay, doğup büyüdüğü ve futbola başladığı kent olan İzmir’de de anılırken, törene manevi oğlu Rıfat Pala da katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN