Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi dolar düşüşe geçti

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi dolar düşüşe geçti

Merkez Bankası'nın bugün gerçekleştireceği politika toplantısı öncesinde piyasalarda döviz fiyatları aşağı yönde seyrediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Naci Ağbal'ın atanması sonrası faiz oranlarında artışa gidileceği beklentisi oluşmuştu. MB faiz kararı öncesinde dolar ve euroda düşüş gözlemleniyor. 

Geçen hafta yoğun geçen ekonomi gündeminde yaşanan gelişmelerin ardından TCMB'den güçlü bir faiz artırımı beklentisi hâkim. Çarşamba gününü 7.7063 seviyesinden kapatan Dolar/TL kuru, bugün düşüşe geçti.

TCMB'nin son toplantısından bu yana ekonomi yönetiminde köklü değişiklikler yaşandı. Ekonomi yönetimindeki değişiklikler oldu. Cumhurbaşkanlığı kararıyla 7 Kasım'da Murat Uysal TCMB başkanlığından alınarak yerine eski maliye bakanlarından Naci Ağbal atandı. Sonrasında ise Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettiğini açıkladı. Hafta başında yerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Lütfi Elvan atandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide yeni döneme ilişkin mesajları da piyasanın faiz artırımı beklentilerini güçlendirdi. Piyasada dikkatler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Kasım ayı politika toplantısından çıkacak kararlar üzerinde olacak.

Dolar/TL kuru TSİ 12.30 itibariyle 7.67'den, Euro/TL 9.07'den, Gram altın ise 459 liradan işlem görüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN