Merkez'in hamleleri sonrası dolar güne 4.58'den başladı

Merkez'in hamleleri sonrası dolar güne 4.58'den başladı

Merkez'in adımları sonrası oluşan iyimser hava, doları 4.56- 4.58 TL bandına çekerken kur yeni güne yatay başlayarak dünkü seviyesini korudu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ay başından bu yana yaptığı 10 milyar dolara ulaşan döviz likiditesi rahatlatıcı adımlar ve 300 baz puanlık faiz artışı ardından dün de sadeleşmenin son aşamasına geçileceğini açıkladı.

TCMB’nin önlemlerinin ardından geçen hafta 4.90’ı gören dolar dün 4.55’lere kadar indi.

Bu gelişmelerin üzerine dolar/TL 29 Mayıs sabahına 4.5820 seviyesinden başladı. Euro da 5.33 liradan el değiştiriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN