Mersin’de çocuklara ’çocuk hakları’ eğitimi verildi

Mersin’de çocuklara ’çocuk hakları’ eğitimi verildi

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Mersin İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesince 120 çocuğa ’çocuk hakları’ eğitimi verildi

Akdeniz Belediyesi Karacailyas Konferans Salonundaki etkinlikte, çocuk hakları ve çocuk işçiliği konularında yetişkin akran çocuklar tarafından ilkokul çocuklarına temel çocuk hakları anlatıldı.Programda, slayt sunumların yanı sıra, Çocuk Hakları Çocuk Komitesinin yürüttüğü ’sıfır atık’, ’sosyal uyum’ ve ’çocuk işçiliği ile mücadele’ projeleri hakkında da bilgiler verildi.İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, Mersin Çocuk Hakları Komitesinin başarılı projeler yaparak ve yürüterek diğer illere örnek olduğunu belirterek, "Çocuklarımıza gereken değeri verirsek, biz yetişkinlerden daha çok işini sahiplenmektedirler. Mersin’in çocuklarının başarısı Türkiye’nin başarısıdır. Ulusal ve uluslararası toplantılarda Mersin Çocuk Hakları Komitesi’nin çalışmalarından övgüyle söz edilmektedir. Bu projeler diğer illerimiz tarafından da örnek almaktadır. Bu da çocuk haklarının temel ilkelerinden olan çocuk katılımının ne kadar önemli olduğunun göstergesidir" dedi.

MERSİN/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN