Mesut Yılmaz kimdir, aslen nereli ve neden öldü? Hayat hikayesi nedir?

Mesut Yılmaz kimdir, aslen nereli ve neden öldü? Hayat hikayesi nedir?

Mayıs ayında geçirdiği operasyonun ardından hastanede tedavi gören Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, 30 Ekim Cuma sabahı hayata gözlerini yumdu. Yılmaz, uzun zamandır yoğun bakımda tedavi görüyordu…

11 yıl boyunca Anavatan Partisi’ne genel başkanlık yapan Mesut yılmaz, 1991-1999 yılları arasında da 3 defa başbakanlık görevini üstlenirken çeşitli bakanlık görevlerinde de bulundu. 1947 doğumlu olan Yılmaz, 73 yaşında iken hayata veda etti…

ESKİ BAŞBAKAN MESUT YILMAZ HAYATINI KAYBETTİ

Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 30 Ekim 2020’de 73 yaşında hayatını kaybeden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın naaşı, 1 Kasım 2020 Pazar günü Marmara İlahiyat Camisi'nde kılınacak namazın arkasından toprağa verilecek.

MESUT YILMAZ NEDEN ÖLDÜ?

Şişli'de tedavi gördüğü Florence Nightingale Hastanesi’nde vefat eden Mesut Yılmaz ile ilgili Başhekim Uzm. Dr. Özgür Şamilgil, yaptığı yazılı açıklamada; Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanlarından Ahmet Mesut Yılmaz’ın hemen hemen 2 yıldır akciğer kanseri ve sonrasında gelişen tıbbi durumlar sebebiyle sürdürdüğü mücadelesine yenik düştüğünü vurgulayarak Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu söyledi. Şamilgil, Yılmaz’ın kederli ailesine ve sevenlerine sabır dilerken, Türk milletine de baş sağlığı diledi

mesut-yilmaz-neden-oldu.jpg

KARDEŞİNDEN AÇIKLAMA

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz, Şişli'deki özel hastane önünde yaptığı açıklamada, iki aylık bir tedavi sürecinde 30 Ekim 2020 itibarıyla Yılmaz’ın hayata veda ettiğini vurgulayarak, ‘Allah bundan sonra ona huzur içinde yatmayı nasip etsin.’ ifadelerini kullandı. 

Turgut Yılmaz, 1 Kasım Pazar günü salgın tedbirleri içinde öğle namazına müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Camisi'nde saat 12.00'de cenaze namazının kılınacağını kaydederek, salgın döneminde herkesin kurallara riayet etmelerini istedi.

Hastaneye gelen eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise Yılmaz'ın değerli bir devlet adamı olduğunu, Avrupa Birliği'ne girmesi, ülkenin demokratikleşmesi ve turizm ile ilgili önemli çalışmalara imza attığını vurgulayarak, ailesine ve tüm Türk halkına başsağlığı diledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de Mesut Yılmaz'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, Yılmaz’ın çok iyi bir Galatasaraylı olduğunu ve çok iyi bir dost olduklarını belirtti.mesut-yilmaz-neden-olduu.jpg

MESUT YILMAZ KİMDİR?

6 Kasım 1947 yılında İstanbul'da doğan Ahmet Mesut Yılmaz, 1971’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü tamamladı. Almanya Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesinde yüksek lisans çalışmalarını tamamlayan Mesut Yılmaz, özel sektörde yönetici olarak çalıştı, sanayi sektöründe görev aldı. 

1983’te Anavatan Partisi'nde kurucu üye olan Mesut Yılmaz, Avrupa Demokrasi Birliği Genel Başkan Yardımcısı olan Mesut Yılmaz'ın İngilize ve Almanca dillerinde iki eseri yayınlandı. 

45. hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığı ile devlet bakanlığı, 17, 18, 19, 20 ve 21. dönemde Rize milletvekili, 48, 53 ve 55. hükümetlerde başbakanlık, 46 ve 47. hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı, 57. hükümette başbakan yardımcılığı ve devlet bakanlığı yapan Mesut Yılmaz, 1991 ile 2002 yılları arasında Anavatan Partisi Genel Başkanlığı yaptı. 

Evli ve biri 2017 yılında intihar ederek hayatını kaybeden 2 çocuk babası olan Mesut Yılmaz, 5 Mayıs 2020 tarihinde beyin ameliyatı geçirmişti. Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz, Beykoz'daki evinde silahıyla başından vurulmuş bir şekilde bulunmuştu.

mesut-yilmaz-neden-olduuu.jpg

BAŞSAĞLI MESAJLARI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefatını üzüntüyle öğrendiğini vurgulayarak, kendisine rahmet, başta eşi Berna Yılmaz olmak üzere tüm kederli ailesine başsağlığı ve sabır diledi.

Eski başbakanlardan, değerli siyaset ve devlet adamı Mesut Yılmaz'ın vefatından dolayı derin üzüntü duyduğunu kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyerek, millete de baş sağlığı diledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendiğini vurgulayarak merhuma rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diledi.

Resmî Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Mesut Yılmaz için Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi.

mesut-yilmaz-neden-olduuuu.jpg

Twitter hesabından paylaşımda bulunan  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, , "Türkiye siyaset hayatının mümtaz simalarından, eski başbakanımız Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet, eşi Berna Hanım'a, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı. 

Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendiğini söyleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Allah’tan rahmet dilerken, ailesine başsağlığı diledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Mesut Yılmaz’a baş sağlığı dilerken, Türkiye'ye katkılarının yanında Kıbrıs konusunda halkalrın korunması adına önemli hizmetler veren Yılmaz'a Allah'tan rahmet, kıymetli ailesine ve Türk milletine, başsağlığı ve sabır diledi.

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN