Meteorolojiden İstanbul için kritik uyarı...

Meteorolojiden İstanbul için kritik uyarı...

Meteoroloji, yayınladığı tahminlerde yağışların İstanbul'da çarşamba günü karla karışık yağmur şeklinde görüleceğini belirtmişti ancak tahmin haritalarını değişti. Peki kar İstanbul'da ne zaman başlayacak?

Meteorolojiden İstanbul için kritik uyarı. Meteoroloji, tahmin haritalarını değiştirdi. İstanbul'da perşembe günü kar bekleniyor. Yapılan son açıklamada Çanakkale’nin yüksek kesimleri, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli dolaylarında kendini gösteren kar yağışı yarın İstanbul’a ulaşacağı ve İstanbul'da yağmur yerine karın etkili olacağı açıklandı.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

KAR HAFTA SONU DA SÜRECEK

Bugün yurdun kuzeybatısında etkili olacak kar yağışı ve soğuk hava yarın Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç tüm kesimlerde kendini gösterecek. Cuma gününde itibaren doğuya kayan yağışlar, gelecek hafta başında yurdu terk edecek.

İSTANBUL'DA HARİTALI 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

40-001.jpg41-001.jpg42-001.jpg43-001.jpg44-001.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KAR TRAKYA'YI ESİR ALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, zamanla Marmara ile iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların;

Trakya Kesiminde yoğun kar (20-40 cm), Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla ile Antalya’nın batı ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-110 kg/m2) yağmur ve sağanak, Çanakkale, Balıkesir, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu’da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN