Meteoroloji tek tek uyardı, Karadeniz'e kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji tek tek uyardı, Karadeniz'e kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji tek tek uyardı, Karadeniz'e kuvvetli sağanak geliyor. Özellikle Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile Ordu'nun doğu ilçelerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İstanbul çevresi ile Trakya'da da kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den yine peş peşe uyarılar geldi, özellikle Karadeniz bölgesi için kuvvetli sağanak uyarısı yaptı.

Yağışların, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile Ordu'nun doğu ilçelerinde 'kuvvetli' olacağı tahmin ediliyor. 

YÜKSEK KESİMLER İÇİN KAR UYARISI

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan kara yolunun yüksek rakımlı geçitleri (Kop ve Ovit geçitleri) ile Hakkari'nin yüksek kesimlerinde beklenen yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

basliksiz-1.jpgKars'ın Sarıkamış ilçesinde 3 gündür aralıklarla devam eden sağanak dün sabah saatlerinde yerini kar yağışına bırakmıştı. 

Sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis öngörülüyor.

İSTANBUL VE TRAKYA'YA DİKKAT!

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, İstanbul, Sinop, Tokat ve Gümüşhane çevreleri ile Kırklareli ve Balıkesir'in kıyı, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu kesimlerinde sağanak öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege ile Batı Akdeniz'in Toroslar kesiminde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

AĞRI VE ARDAHAN'DA KAR YAĞACAK

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre de öğle saatlerinden itibaren Ağrı çevresi ile Ardahan'ın kuzey kesimlerinde sağanak, yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmurlu havanın etkili olması bekleniyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN