Metin Lokumcu davasında 13 polis hakim karşısında

Metin Lokumcu davasında 13 polis hakim karşısında

Artvin Hopa'da dönemin Başbakanı Erdoğan'ın mitingi öncesi polisin sıktığı biber gazı nedeniyle fenalaşan Metin Lokumcu'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle 10 yıl sonra ilk kez bugün görülecek duruşmada 13 polis hakim karşısında olacak.

Artvin’in Hopa ilçesinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayıs 2011 tarihindeki mitingi öncesinde polisin sıktığı biber gazı ile fenalaşarak hastaneye kaldırılan emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun hayatını kaybetmesine dair açılan davada ilk duruşma 10 yıl aranın ardından bugün görülüyor.

13 POLİS YARGILANIYOR

Dosyada yargılanan 13 polisin "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

T24'ün haberine göre, duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan Trabzon ve Hopa Emek ve Demokrasi Güçleri "adalet" talebinde bulundu. Açıklamada Trabzon emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan Engin Nur, 2011’den bu yana yaşananları özetleyerek davanın Trabzon’a kaçırıldığını söyledi. Nur, 10 yıl sonra başlayan davada ailenin adalet talebi karşılanmalıdır" diye konuştu.

"FİZANA KAÇSANIZ DA MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Hopa Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan, Hopa Halkevi'nden Kamil Ustabaş, "O gün Hopalılar suyuna ve doğasına sahip çıkmak için haykırıyordu. Metin Lokumcu da onun için oradaydı. Polisin aşırı saldırısıyla Metin Lokumcu hocamızı aramızdan aldılar. O dönemde emri ben verdim diyenler, gazı az kullandılar diyenler Metin hocamızın katilidir. Bu davayı Trabzon'a getirenler o emri verenlerin yargılanmasını istemeyenlerdir. Bizim adalet mücadelemiz emri verenlerin de yargılandığı ve cezalandırıldığı zamana kadar devam edecektir. Değil Trabzon'a, fizana kaçırsanız da adalet mücadelemiz sürecek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN