MHP'den 'Montrö' hamlesi! Ertuğrul Kumcuoğlu'nu kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti

MHP'den 'Montrö' hamlesi! Ertuğrul Kumcuoğlu'nu kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti

Son dakika haberi... MHP, 126 emekli büyükelçinin Montrö Sözleşmesi'yle ilgili yayınladığı bildiride ismi bulunan Ertuğrul Kumcuoğlu'nun kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildiğini duyurdu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 126 emekli büyükelçinin Montrö Sözleşmesi açıklamasında ismi bulunan eski MHP Aydın Milletvekili ve emekli büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu'nun kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildiğini duyurdu.

Yalçın'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"126 Emekli Büyükelçinin basın yoluyla kamuoyuna açıklanan bildirisinde ismi yer alan partimizin Aydın Eski Milletvekili Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu, Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edilmiştir."

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla feshedilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde uluslararası anlaşmalardan çıkılma yöntemiyle ilgili tartışmalar başladı. Bu tartışmalar kapsamında özellikle Montrö Sözleşmesi bir süredir gündemdeki sıcak yerini koruyor.

Son olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı bir programda, Montrö Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı tarafından feshinin mümkün olup olmadığı yönündeki bir soruya bunun "teknik olarak yapılabileceği" yanıtını verdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli 104 amiral ve 126 emekli büyükelçi hafta sonu yaptıkları ortak açıklamada, Montrö Sözleşmesi'nin tartışma konusu yapılmasından kaçınılması gerektiğini söylemişti.

BAHÇELİ'DEN SERT TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bildiriyi 'muhtıra' olarak nitelendirdi. Bildiride imzası olan amirallere sert sözlerle yüklenmişti:

"Muhtıra tarzında hazırlanarak gece yarısı servisi yapılan bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN