MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu

MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu

MHP, Meclis Başkanı adayı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı olan 72 yaşındaki Ekmeleddin İhsanoğlu gösterdi.

Genel seçimler sonrası gözlerin çevrildiği en önemli yerlerden olan meclis başkanlığı için partiler adaylarını açıklamaya başladı. İlk turda 367 oy alan adayın başkan olacağı seçim için AK Parti dışındaki 3 parti de adaylarını açıkladı.

HDP erken davrandı

30 Haziran günü yapılacak olan meclis başkanlığı seçimi için adayını açıklayan ilk parti HDP oldu. HDP, Dengir Mir Mehmet Fırat'ı aday olarak gösterdi. Ardından CHP, Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal'ı aday olarak gösterdiklerini açıkladı. CHP'nin yaptığı açıklamadan 1 saat sonra da MHP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 'Çatı adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday olduğunu açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN