Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin konuşması olay oldu

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin konuşması olay oldu

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, harp akademisi öğrencilerine kurşun geçirmez camın arkasından hitap etti. Sisi'nin camın arkasından konuşması kadar kıyafeti de gündem oldu.

3 Temmuz 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye darbe yaparak ülkenin başına geçen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi askeri bir törende konuşma yaptı.

Sisi'nin konuşmasından daha çok nerede konuştuğu ve kıyafeti gündeme geldi. Harp akademisi öğrencilerine hitap eden Sisi konuşmasını öğrencilere uzak bir kurşun geçirmez camın arkasından yaptı. Beyaz spor ayakkabıları ve spor kıyafetleri sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

Ebu İzzeddin isimli bir sosyal medya kullanıcısı "Erkek adam, kurşun geçirmez camın arkasından harp okulu öğrencilerine hitaben konuşma yapıyor. Sisi korkuyor." ifadelerini kullandı.

TAKSİ ŞOFÖRÜ SENARYO MU?

Medyaya servis edilen görüntülerde, Sisi'nin, spor kıyafetleriyle bisiklete bindiği, tesadüfen bir taksiciyle karşılaştığı ve ona selam verdiği görülüyor. Sosyal medya kullanıcıları, söz konusu görüntülerin bir reklam şirketi tarafından uygulanan senaryo gereği propaganda için çekildiğini vurguladı. 

Mısır eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat, 6 Ekim 1981 tarihinde Kahire'de bir askeri tören esnasında ordu mensubu subaylar tarafından vurularak öldürülmüştü.

O tarihten bu yana Mısır Cumhurbaşkanları askeri törenlerde üst düzey tedbirler alıyor. Ancak ilk kez bir cumhurbaşkanının kurşun geçirmez camın arkasından konuştuğu belirtiliyor. 

sisi.jpg

SİSİ NASIL BAŞA GEÇTİ?

Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi, komutasındaki Mısır Silahlı Kuvvetlerinin ülkede devam eden protestolar sırasında hükûmet ve eylemcilere verdiği 48 saatlik uzlaşma süresinin dolması üzerine 3 Temmuz 2013 tarihinde ülke yönetimine yaptığı askerî darbeyle başa geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN