Moody's beklentisini güncelledi: Türkiye'nin büyüme tahmini yükseldi

Moody's beklentisini güncelledi: Türkiye'nin büyüme tahmini yükseldi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin 2021 büyüme tahminini yüzde 3.5'ten yüzde 4'e çıkardı. Moody's, gelişmekte olan piyasalar için büyüme beklentisini ise yüzde 6.1'den yüzde 7'ye yükseltti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerin büyüme tahminlerini güncelledi.

Türkiye için 2020 yılı büyüme tahminini yüzde 1.1 olarak ortaya koyan Moody's, 2021 yılı için büyüme beklentisini yüzde 3.5'ten yüzde 4'e ve 2022 için tahminini yüzde 4'ten 5'e çıkardı.

Dünya'nın aktardığı habere göre Çin, Hindistan ve Meksika için de büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize eden Moody's, gelişmekte olan piyasalar için büyüme beklentisini yüzde 6.1'den yüzde 7'ye yükseltti.

ABD'NİN BÜYÜME TAHMİNİ YÜZDE 4,7

ABD ekonomisi için Kasım ayında yüzde 4.1 olarak açıkladığı 2021 büyüme beklentisini yüzde 4.7'ye çıkaran Moody's, Euro Bölgesi için büyüme tahminini ise yüzde 4.7'den yüzde 3.7'ye indirdi. İngiltere için 2021 büyüme tahminini de yüzde 5.2'den yüzde 4.7'ye çekti.

Moody's raporunda G20 ekonomilerini tamamı için 2021 yılı GSYH büyüme tahminini yüzde 4.9'dan 5.3'e yükseltilirken, 2022 beklentisi de yüzde 3.8'den 4.5'e çıkarıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN